Pölönen Kanal-kauppakeskuksesta: "Tulijoita enemmän kuin voidaan ottaa"

Meillä on kaksi aikaikkunaa. Vielä on mahdollista, että kauppakeskus saadaan auki ensi vuoden lopulla. Se edellyttää, että tulee tietyt päätökset keskeisiltä toimijoilta. Toinen vaihtoehto on, että valmistuminen menee vuoden 2022 alkuun, kertoo hankkeen vetäjä Jari Pölönen.

Kanal-kauppakeskus sai tiistai-iltana rakennusluvan Rauman kaupungilta. Hankkeen vetäjä Jari Pölönen on huojentunut, kun viimeinen lupa-asia varmistui, eikä enää tarvitse jossitella.

Lupaprosessi kesti kaikkinensa odotettua pidempään, joten kauppakeskus ei valmistu maaliskuuksi 2021 kuten aiemmin on kerrottu.

- Meillä on kaksi aikaikkunaa. Vielä on mahdollista, että kauppakeskus saadaan auki ensi vuoden lopulla. Se edellyttää, että tulee tietyt päätökset keskeisiltä toimijoilta. Toinen vaihtoehto on, että valmistuminen menee vuoden 2022 alkuun, kertoo Pölönen.

Häneltä ei saa selvää vastausta kysymykseen koska nykyisen Tarvontorin purkaminen ja uuden kauppakeskuksen rakentaminen alkaa.

- Aikataulua en lähde veikkaamaan. Liikkeelle päästään, kun on riittävä määrä vuokrasopimuksia. Niitä ei ole voinut tehdä ennen rakennuslupaa.

Pölönen vakuuttaa, että tulijoita kauppakeskukseen on enemmän kuin voi ottaa.

- Kiinnostus on suurta. Olemme määritelleet hyvän jakauman toimijoita ja kiinnittäneet kauppakeskusmanagerin suunnittelemaan palvelutarjontaa, jottei tulisi esimerkiksi liikaa saman alan toimijoita. Tärkeää on myös muuntojoustavuus eli  kauppakeskuksen tarkastelu pidemmällä sihdillä.

Tähän saakka vuokraneuvotteluissa on keskitytty tarjontaan, jota Raumalla ei vielä ole.

- Varmasti kauppakeskukseen siirtyy myös paikallisia toimijoita, mutta tavoitteena on nykyistä palvelurakennetta tukeva kokonaisuus.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut