Pölönen: Rauman kauppakeskushanke etenee - "Kesälomien jälkeen jatketaan ja katsotaan mitkä toimijat ovat valmiita tekemään päätöksiä"

Projekti on viivästynyt valitusten ja nyt koronan vuoksi. Maailmakin on reilussa kymmenessä vuodessa muuttunut. Pölönen vakuuttaa kuitenkin hankkeen etenevän. "Vaikea nähdä mikä muuttuisi. Raumalla on tarve kauppakeskukselle", hän sanoo.

| Päivitetty

Rauman kauppakeskushanketta vetävän Ganal Kehityksen Jari Pölönen kertoo, että loppukeväästä tunnusteltiin suurimpien tilojen vuokraajien kanssa millaisella aikataululla voitaisiin päästä eteenpäin.

- Varmaan kesälomien jälkeen jatketaan ja katsotaan mitkä toimijat ovat valmiita tekemään päätöksiä. Toistaiseksi emme ole edes kontaktoineet pienien, sanotaan alle 500 neliön, tilojen mahdollisia vuokraajia. Selvää piristymistä on näkyvissä nyt, kun koronarokotteiden kattavuus on noussut, hän sanoo.

Projekti on viivästynyt valitusten ja nyt koronan vuoksi. Maailmakin on reilussa kymmenessä vuodessa muuttunut. Pölönen vakuuttaa kuitenkin hankkeen etenevän.

- Vaikea nähdä mikä muuttuisi. Raumalla on tarve kauppakeskukselle. Nettikaupan yleistymisestä huolimatta ihmiset kaipaavat myös sosiaalisia kontakteja ja kokoontumisia. Hanke tulee myös kestävää kehitystä. Raumalla on fiksusti sijoitettu myös isot marketit keskustaan.

Aiemmin Pölönen kertoi Länsi-Suomelle, että rakentamisessa mietitään vaiheistusta. Kaikkea rakennuslupaa ei ehkä käytetä kerralla.

- Vaiheistusta mietitään edelleen. Liikkeelle haluamme päästä.

Miten kulunut aika on muuttanut ajatusta kauppakeskuksesta?

- Ehkä painopiste on siirtynyt enemmän palvelukeskittymän suuntaan, vaikka alusta lähtien on kauppojen lisäksi muutakin, esimerkiksi toimistotilaa, on ollut mukana. Uutta modernia toimistotilaa ei Raumalla ilmeisesti vieläkään liikaa ole, Pölönen arvelee.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut