Pommit ja paukut ovat poksahdelleet Raumallakin ennenaikaisesti, mutta pitääkö niistä soittaa hätänumeroon? Näin vastaa poliisi

Poliisi kertoo, että Eurassa murtauduttiin keskiviikkoyönä ilotulitteita sisältäneeseen varastokonttiin.

| Päivitetty

Useat ihmiset ovat kertoneet muun muassa Facebookin Rauma-aiheisissa ryhmissä havainneensa ilotulitteiden ammuskelua viime päivinä.

Havaintoja on tehty Länsi-Suomen tietojen mukaan ainakin Paroalhon, Kourujärven ja Nummen alueilta.

Asia on herättänyt huomiota, koska uudenvuoden ilotulitukset ovat sallittuja vasta uudenvuodenaattona eli sunnuntaina iltakuudesta alkaen.

Länsi-Suomi kysyi asiasta poliisilta. Poliisille asti tapahtumista ei ole mennyt yhtään ilotulitteisiin liittyvää tehtävää, kertoo Lounais-Suomen poliisilaitoksen viestintäpäällikkö Anna Saarenoja.

– Tämä ei toki tarkoita, etteikö asia mahdollisesti olisi aiheuttanut häiriötä, mutta Raumalta kansalaiset eivät ehkä vain ole ilmoittaneet asiasta hätänumeroon tai hätäkeskus ei ole ohjannut ilmoituksiin liittyviä tehtäviä poliisille, Saarenoja toteaa sähköpostivastauksessaan.

Hätäkeskus on kuitenkin näille ilmoituksille aivan oikea paikka.

– Käytännössä kaikki ennen 31.12. kello 18 ammutut raketit ovat lainvastaisia, ja ne ovat tästä syystä poliisin tehtäviä. Yleisesti suurin osa näistä tapauksista on alle 18-vuotiaiden tekemiä, ja sekin jo pelkästään täyttää rikoksen tunnusmerkistön. Eli kyllä näistä siis voi soittaa hätänumeroon, Saarenoja kirjoittaa.

Eurassa murtauduttiin ilotulitekonttiin

Poliisi kertoo myös perjantaina julkaisemassaan tiedotteessa valvovansa tehostetusti ilotulitteiden käyttöä vuodenvaihteessa. 

– Väärinkäyttöön, kaikenlaiseen häiriökäyttäytymiseen sekä erityisesti nuorten päihteidenkäyttöön puututaan matalalla kynnyksellä, tiedotteessa todetaan.

Lisäksi poliisi kehottaa rakettimyyjiä kiinnittämään erityistä huomiota ja huolellisuutta ilotulitteiden varastointiin ja varkauksien ennaltaestämiseen.

Yksi tapaus varastokonttiin kohdistuneesta murrosta on jo tänäkin vuonna tullut, ja se tapahtui Eurassa.

Keskiviikkona alkuyöstä Eurassa tapahtuneen konttimurron yhteydessä varkaiden matkaan lähti tuhansien eurojen arvosta ilotulitteita.

Juttua täydennetty poliisin tiedotteen tiedoilla 16.05.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut