Poni tuli vanhainkotiin - katso video!

– Voi elämän ihme - onkos se ihan oikea hevonen? Onpas sillä kauniit silmät. Saako sitä ihan vähän silittää?

Kaunisjärven vanhainkodin aula täyttyi viime lauantaina ihailevista huokauksista ja kysymyksistä, kun vuoden ikäinen welshponi Didi asteli sisään omistajansa Minttu Lahtisen kanssa.

Didi oli yksi 15 testattavasta lemmikkieläimestä, joiden soveltuvuutta Karva-Kaveriksi kokeiltiin. Suurin osa testattavista oli kuitenkin koiria.

Täysin vapaaehtoisuuteen perustuva karvakaveritoiminta alkoi kolmisen vuotta sitten Turun seudulla.

Sieltä toiminta on levinnyt eri puolille Suomea. Aluksi toiminnassa oli mukana vain koiria, mutta tällä hetkellä mukana on muiden muassa marsuja, alpakoita, minihevosia sekä pikkupossu.

Hellyttävät ja sosiaaliset lemmikkieläimet käyvät omistajiensa kanssa vanhainkodeissa, palvelutaloissa, päiväkodeissa ja kouluissa viihdyttämässä vanhuksia, vammaisia ja lapsia.

Testitilanteen läpikäyneet isommat lemmikit saavat ylleen Karva-Kaverit-liivin, pienemmät taas rusetin. Omistajalle annetaan toimintapassi, josta ilmenee, että henkilö on valtuutettu karvakaveritoimintaan.

Lue lisää Didi-ponin ja muiden karvakavereiden vanhainkotivierailusta keskiviikon Länsi-Suomesta!

Lisätietoja Karva-Kaverit-toiminnasta: www.suomenkarvakaverit.fi. Koordinaattori Jessica Keränen: keranenjessica@gmail.com