Pori haastaa muut kunnat ruokahävikin vähentämiseen

Ylijäämäruokaa hyödynnetään Porissa noin 400 kiloa viikossa. Kuva: LS-arkisto

Pori haastaa muut kunnat ruokahävikin vähentämiseen ruokapalveluissaan. Erityisesti haaste on suunnattu muille Ravinneneutraali kunta -hankkeen osallistujille, Mynämäelle, Nakkilalle, Taivassalolle, Turulle sekä Vehmaalle.

Porissa ruokahävikin vähentämiseen on ryhdytty organisoimalla ylijäämäruuan hyödyntäminen tehokkaasti. Ravitsemuspalveluiden suurin hävikki syntyy tarjolle laitetusta ruuasta, joka ei päädy asiakkaalle syötäväksi.

- Tarjoiluhävikin pienentämiseksi syömäkelpoinen ruoka lahjoitetaan ruoka-apuun asukastuville ja yhdistyksille roskiin heittämisen sijaan. Henkilökunnalla on myös mahdollisuus ostaa tarjoilusta ylijäänyttä ruokaa, selvittää projektipäällikkö Tiina Toivonen tiedotteessa.

Tällä hetkellä ylijäämäruokaa hyödynnetään Porissa noin 400 kiloa viikossa.

Haasteet ovat osa Haasteareenaa, Lounais-Suomen ympäristöohjelman toteuttamista.