Pori hakee asuntomessujen 2017 isännäksi

Porin tekninen apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus ehdottaa Porin kaupunginhallitukselle asuntomessujen hakemista Poriin Hevosluodon ja Karjarannan alueelle. Ehdotuksen mukaan ensimmäinen mahdollinen ajankohta messujen järjestämiselle olisi vuonna 2017.

- Pori tarjoaa asuntomessuille ainutlaatuisen kohteen. Jokirantatontit kaupunkikeskustassa muodostaisivat ekologisen ja vetovoimaisen alueen niin messuille kuin asukkaillekin, sanoo apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus.

Porin valtti asuntomessujen isäntäkaupunkina olisi messualueen sijainti, joka käsittää alueita Kokemäenjoen molemmin puolin, sekä Karjarannan että Hevosluodon puolelta. Porin messualue sijaitsisi kaupunkikeskustassa.

Alueelle on tarkoitus kaavoittaa sekä kerrostaloja että pientaloja. Pientalot tulisivat valtaosin Hevosluodon alueelle ja tehokkaampi rakentaminen Karjarannantien ja Raumanjuovan väliin. Alueet yhdistettäisiin sillalla.

Liikenne messualueelle johdettaisiin valtaosin Länsitieltä ja pysäköinti järjestettäisiin Kirjurinluoto-Areenan palvelupuiston alueelle.

Messualueen kaavaluonnoksia on esitelty Porin kaupunginhallitukselle, mutta varsinainen asemakaavatyö käynnistyy kaupunginhallituksen päätettyä messuhakemuksesta.