Pori ja Rauma yhdessä työvoima- ja yrityspalvelujen kokeiluun

Porin kaupungin viestintä kertoo, että Pori ja Rauma haluavat mukaan kokeiluun, jossa kunnat ottaisivat vastuulleen osan työvoima- ja yrityspalveluiden järjestämisestä ja tuottamisesta.

Kaupungit ovat jättämässä työ- ja elinkeinoministeriölle yhteistä hakemusta alueellisesta kokeilusta, joka tähtää erityisesti työttömyyden pitkittymisen ennaltaehkäisyyn. Kokeilulla varaudutaan järjestämisvastuun siirtymiseen maakunnille 1.1.2019 alkaen.

– Jos hakemus menee läpi, myös muut alueen kunnat voivat tulla myöhemmin mukaan, kehittämispäällikkö Timo Aro Porin kaupungilta sanoo.

Kohderyhmänä ovat pääosin yli 180 päivää työmarkkinatukea saaneet, osatyökykyiset sekä yli kuusi kuukautta työttömänä olleen nuoret ja maahanmuuttajataustaiset työttömät työnhakijat.

Kokeilun aikana on tarkoitus testata, tarvitaanko muutoksia nykyisten toimijoiden toimivaltuuksiin tai olemassa olevaan lainsäädäntöön.

– Porin ja Rauman kokeilun toteutettavat toimenpiteet kootaan neljän palvelupaketin alle.

Porin kaupunginhallitus päättää Porin mukaan lähdöstä maanantaina 30. toukokuuta.

Rauman kaupungin listoilta ei vielä merkintää asiasta löydy. Rauma on tosin antanut ministeriölle lausunnon aiemmin, että haluaa mukaan kokeiluun, mikäli sellainen tulee.