Pori Jazz 2021 peruuntuu – festivaalin sijasta luvassa kesäkonserttien sarja

Pori Jazz liittyy kesältä peruuntuvien festivaalien joukkoon. Kuva: Maija Männistö.

Pori Jazz peruu koronatilanteen ja tulevaan kesään liittyvän epävarmuuden takia tälle vuodelle suunnitellun festivaalin.

Pori Jazzin taustayhdistys järjestää kuitenkin kesällä konserttisarjan, jonka osana Kirjurinluodon Lokkilavalla on 15.–17. heinäkuuta kolmipäiväinen musiikkitapahtuma Pori Jazz soi taas.

Sen esiintyjäkattaukseen kuuluvat muun muassa Verneri Pohjola Quartet, Pepe Willberg & Jukka Eskola Statement, Timo Lassy sekä Aili Ikonen & Jukka Perko Avara.

Lokkilavan tapahtuman lisäksi Pori Jazz järjestää kesällä konserttitarjontaa Cafe Pori Jazzissa, joka on uusi kahvila-ravintola Kirjurinluodon kärjessä.

Pori Jazz 2021 oli tarkoitus järjestää Porin Kirjurinluodossa 9.–17.7.

Kesän yleisötapahtumia koskevista linjauksista on festivaaliorganisaation mukaan kuitenkin toistaiseksi tarjolla niin vähän konkreettista tietoa, ettei satojatuhansia kävijöitä keräävän festivaalin valmistelu ole vallitsevan epävarmuuden keskellä mahdollista.

– Venytimme lopullista päätöstä ja selvitimme erilaisia keinoja festivaalin järjestämiseksi, mutta peli oli lopulta vihellettävä poikki. Festivaalituotannon edistäminen on tässä tilanteessa mahdotonta, kertoo Pori Jazzin taiteellinen johtaja Mikkomatti Aro.

– Emme myöskään halua järjestää tapahtumaa, joka on liian kaukana siitä tunnelmasta ja hengestä, josta Pori Jazz on tunnettu jo vuosikymmenien ajan, Aro sanoo.

Pori Jazziin myydyt pääsyliput säilyvät automaattisesti ensi vuoteen ja käyvät sellaisenaan kesän 2022 festivaalilla.

Myös vuodelta 2020 säilytetyt liput käyvät sellaisenaan vuoden 2022 Pori Jazzissa. Kaikkia lippunsa säilyttäneitä asiakkaita odottaa ensi vuoden festivaalilla pieni yllätys.

Pori Jazz kertoi torstaina myös toimitusjohtaja Miika Ranteen jättävän työnsä Pori Jazzissa.

Organisaatiomuutos ei vaikuta Pori Jazzin ensi kesää koskeviin suunnitelmiin. Kesän tapahtumien ohjelmavalmistelusta vastaa taiteellinen johtaja Mikkomatti Aro.

Uuden toimitusjohtajan hakuprosessi käynnistetään elokuussa.