Pori kaavailee yt-neuvottelujen jatkamista

Porin kaupunki suunnittelee viime joulukuussa päätetyssä yhteistoimintaneuvottelussa sovitun mukaisesti neuvottelujen jatkamista henkilöstönsä kanssa. Neuvottelut liittyvät organisaatiouudistukseen, joka astuu voimaan 1. kesäkuuta.

Projektipäällikkö Esa Lunnevuori täsmentää, että yhteistoimintaneuvottelujen taustana on organisaatiouudistukseen liittyvän asukkaiden, asiakkaiden ja yritysten palvelujen kehittämisen lisäksi henkilöstön aseman huomioiminen hyvän työnantajan tapaan.

– Henkilöstövaikutukset konkretisoituvat valmistelun edetessä. Yhteistoimintaneuvotteluilla ei kuitenkaan tavoitella lomautuksia, irtisanomisia tai osa-aikaistamisia.

Neuvottelut on tarkoitus käydä hallintokunta-, työpaikka- ja välittömän yhteistoiminnan tasoilla. Hallintokunta- tai vastuualuekohtaisen yhteistyötoimikunnan kokous on määrä kutsua koolle viimeistään 3. helmikuuta lähetettävällä kutsulla.

Yhteistoimintaneuvotteluiden ulkopuolelle on rajattu joulukuussa päättyneen kaupunkitason yhteistoimintamenettelyn mukaisesti Porin perusturvakeskuksen ja Satakunnan Pelastuslaitoksen henkilöstö. Myöskään liikelaitoksissa neuvotteluja ei käydä tässä vaiheessa.