Porilaisissa ravintoloissa mahdollisia altistumisia koronavirukselle

Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä. Kuva: arkisto/Juha Sinisalo

Porin perusturvan tartuntatautitiimin tietoon on tullut, että ulkopaikkakuntalainen koronaan sairastunut henkilö on vieraillut ravintoloissa Porissa viime viikonloppuna.

Mahdollisia altistumispaikkoja ovat perjantaina 16.7. Heidi’s Bier Bar klo 24.00 jälkeen baarin sulkemiseen asti sekä lauantaina 17.7. Amarillon terassi klo 23.00–24.00 ja Ravintola Punainen Kukko klo 24.00 jälkeen sulkemiseen asti.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4–5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1–14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Lisää aiheesta

Pori jatkaa neljällä tartunnalla, Rauma yhdellä: tartunnat leviävät nyt nuorten tapaamisissa