Porilaismummo piti 1,3 miljoonan euron voittotositetta kukkaruukun alla

Porilainen lottovoittaja ei antanut voiton järkyttää mielenrauhaansa. Hän piti 1,3 miljoonan euron arvoista voittotositetta kukkaruukun alla, kuten muitakin tärkeitä papereitaan.

– Hyvin se siinäkin pysyi, naurahtaa mummo, tai oikeastaan isomummo, sillä jälkikasvua on kertynyt jo kolmannessakin polvessa.

Voittajan tytär näki kukkaruukkumetodissa vaaran siemenen, joten tosite siirrettiin yksissä tuumin ensin arkistot ja aarteet -nimellä kulkevaan pöytälaatikkoon. Siitä sen matka jatkui maanantaina pankin auettua kirjekuoressa holviin odottamaan kolmen viikon ratkaisusuositusajan umpeutumista ja kuljetusta Veikkauksen pääkonttoriin Vantaalle.

Maanläheinen voittaja on jalat maassa voiton suhteen.

– Kun on aina elämässä tyytynyt vähään, ei tällainen voitto vie mielenrauhaa. Sen se mahdollistaa, että voi muistaa läheisiä ja joskus siirtyä asumaan kerrostaloon palveluiden lähelle, jos ei enää jaksa asua maalla.

Voittorivin teki voittajan poika kauppareissulla. Numerot arpoi kone.

– Olin saunassa arvonnan aikaan, joten voitto selvisi vasta aamulla. Soitin tyttärelle ja tarkistimme vielä asian yhdessä teksti-tv:n numeroista. Vaikea oli uskoa, että täysosuma osui kohdalle. Sitten tuli sellainen olo, että olisi nyt tullut kaksi tai kolme miljoonaa sen kerran kun tulee, voittaja pilailee.

Pienenä etiäisenä hän pitää sitä, että voittoa edeltävänä iltana pasianssikin sujui poikkeuksellisen hyvin.

– Pelasin kolmea sorttia. Yleensä neljäs ei mene läpi, mutta silloin meni.

Voittajan mies esittää, että auto olisi hyvä vaihtaa, ja traktorikin olisi hyödyllinen ja mukava. Voittaja ei vielä lupaa mitään, mutta hymyilee siihen malliin, että toive saattaa toteutua.