Porilaistytön murhasta syytetty on tänään oikeudessa

Satakunnan käräjäoikeudessa Porissa on tänään menossa porilaistyön murhasta syytetyn 25-vuotiaan miehen oikeudenkäynti.

Porilaistytön murhasta syytetty oli puolustuksen mukaan ollut masentunut ja itsetuhoinen, koska tyttö halusi lopettaa seurustelun. Puolustuksen mukaan 25-vuotiaalla syytetyllä oli ajatuksia, että hän olisi halunnut kostaa tytölle tekemällä itsemurhan.

Puolustuksen mukaan tyttö kuoli tapaturmaisessa onnettomuudessa. Mies kiistää murhasyytteen.

Syyttäjän näkemys on toinen. Hänen mielestään kyse oli murhasta. Syyttäjän mukaan mies oli lainannut ystävältään auton ja lähtenyt sillä Poriin. Omaiset olivat huolissaan ja ilmoittivat miehen lähdöstä hätäkeskukseen, koska pelkäsivät tämän ajavan kolarin.

Mies oli syyttäjän mukaan salannut aikeensa kaikilta. Surmapäivänä hän oli ottanut selville tytön osoitteen ja hankkinut kanisteriin bensaa sekä ostanut köyttä.

– Hän tarkkaili uhrin taloa ja muun muassa törmäsi naapurin seinään päivän aikana, syyttäjä sanoi.

Tyttö lähti tammikuisena iltana juoksulenkille, jolla syytetty oli nähnyt hänet. Mies oli syyttäjän mukaan pysäyttänyt tytön ja pyytänyt tätä jatkamaan seurustelua. Tyttö kieltäytyi seurustelusuhteesta. Tyttö ja vastaaja olivat lähteneet autolla pitkin valtatie 11:ta. Tytön matkapuhelin oli automatkan aikana suljettu.

Matkalla tyttö oli syyttäjän mukaan saanut iskun päähänsä ja häntä oli kuristettu.

Mies oli ajanut Kokemäelle autiotilalle. Syyttäjän mukaan tyttö kuoli tulipalossa hylätyssä varastossa. Mies oli sen jälkeen ajanut kotiin.

Syytetty otettiin seuraavana päivänä kiinni Helsingissä. Syyttäjän mukaan hän oli sitä ennen peitellyt jälkiään, muun muassa pessyt auton takapenkkiä.

Interaktiivisella aikajanalla pystyy selaamaan tapahtumien käänteitä: