Porin hätäkeskus otti uuden yhteistietojärjestelmän käyttöön

Uusi hätäkeskustietojärjestelmä Erica on otettu onnistuneesti käyttöön Porin hätäkeskuksessa viime yönä 12. helmikuuta. Ensimmäinen hätäilmoitus vastaanotettiin uudella tietojärjestelmällä kello 3.01.

Viranomaisten yhteiskäyttöinen hätäkeskustietojärjestelmä otetaan käyttöön yksi hätäkeskus kerrallaan. Porin hätäkeskus oli vuorossa kolmantena Oulun ja Kuopion hätäkeskusten jälkeen.

Erican käyttöönottoon on varauduttu pitkään, ja hätäkeskuspäivystäjiä on ehditty kouluttamaan järjestelmän käyttöön.

­- Oulun hätäkeskuksen myönteinen tilastokehitys on osoittanut, että henkilöstö rutinoituu nopeasti uuden hätäkeskustietojärjestelmän käyttöön. Siirtyminen Erican käyttäjäksi toteutetaan isolla joukolla ja henkilöstöllä on tukea saatavilla alkuvaiheessa kellon ympäri, Porin hätäkeskuksen päällikkö Helena Borisov painottaa.

Erican käyttäjinä ovat Hätäkeskuslaitoksen lisäksi poliisi-, pelastus-, sosiaali- ja terveystoimi sekä Rajavartiolaitos.

ERICA otetaan ensi kesään mennessä käyttöön lopuissa kolmessa hätäkeskuksessa; Vaasassa, Turussa ja Keravalla. Hätäkeskusten verkottuminen on mahdollista viimeisen käyttöönoton jälkeen.

Lisää aiheesta

Hätäkeskusten Twitter-maratoni päättyi – Porin hätäkeskukselle yli 1500 hätäpuhelua vuodenvaihteessa

Pori odottaa uutta hätäkeskusjärjestelmää