Porin ja Rauman taksit vihdoin yhdestä palvelusta – "kolauksen kokenut luottamus takseihin saadaan taas palautettua"

Taksin tilaaminen helpottuu Porissa, Raumalla ja koko Satakunnassa. 02 Taksin ja Aitotaksin yhteistyön myötä satakuntalaiset voivat tilata ja vertailla kaikkien suurten taksiyhtiöiden kyytejä 02 Taksi -sovelluksen sekä -puhelinpalvelun kautta.

– Taksiuudistuksen jälkeen kuluttajat ovat kokeneet taksin tilaamisen sekavaksi ja vaikeaksi. Uskomme, että nyt kun kaikki Satakunnan keskeiset taksiyhtiöt löytyvät saman tilauspalvelun alta, hyötyvät siitä sekä me mukana olevat taksitoimijat että ennen kaikkea taksiasiakkaat, kertoo Aitotaksin hallituksen puheenjohtaja Ilkka Pirhonen tiedotteessa.

Satakunnassa on aiemmin toiminut 02 Taksin kumppaneina Taksi Länsi-Suomi, Menevä ja Lounais-Suomen Taxidata.

02 Taksin kaupallinen johtaja Juha Mertanen on tyytyväinen Aitotaksin kanssa aloitettuun yhteistyöhön.

– Me 02 Taksissa haluamme tehdä taksin tilaamisen kuluttajille mahdollisimman helpoksi. Yksinkertaisen tilauspalvelun lisäksi se tarkoittaa myös kyytien helppoa vertailua saapumisajan, hinnan tai auton koon perusteella.

– Etenkin vertailupalvelun toimivuuden kannalta on tärkeää, että alueen tunnetut ja hyvämaineiset taksitoimijat ovat siinä mukana mahdollisimman kattavasti.

Myös Aitotaksin Ilkka Pirhonen pitää 02 Taksista löytyvää eri taksitoimijoiden välistä vertailumahdollisuutta hyvänä asiana, sillä se helpottaa kuluttajien ymmärrystä taksikyytien eroista.

– Meille on äärimmäisen tärkeää, että taksiuudistuksen jälkeen kolauksen kokenut luottamus takseihin saadaan taas palautettua. Satakunnan alueen perinteisenä ja luotettavana taksitoimijana meille on pelkästään eduksi, että taksin tilaaminen sekä kyytien vertailu on asiakkaillemme helppoa, Pirhonen toteaa.

Taksiuudistuksen kritisointi ei johda mihinkään

Paljon puhuttu taksiuudistus on kerännyt julkisessa keskustelussa lähinnä kritiikkiä. Juha Mertanen haluaa kuitenkin uskoa, että pitkällä aikavälillä uudistus voi kääntyä koko alan eduksi.

– Yksi taksiuudistuksen tavoitteista oli lisätä kuluttajien valinnanvapautta. Tuohon valinnanvapauteen kiteytyy myös meidän palvelumme peruspilari. 02 Taksin kautta tilaaja saa valita useista vaihtoehdoista hänen silloista tarvettaan parhaiten palvelevan kyydin. Uskon, että parhaiten kuluttajien tarpeisiin vastaavat taksiyritykset pärjäävät parhaiten tulevaisuudessakin, Mertanen kertoo.

Myös Aitotaksin Pirhonen muistuttaa, ettei pelkkä voivottelu ja taksiuudistuksen kritisointi johda yhtään mihinkään.

– Emme voi jäädä haikailemaan menneitä, tai odottamaan tulevia poliittisia uudistuksia. Sen sijaan meidän täytyy elää tässä päivässä ja sopeutua taksialan nykytilanteeseen. Perustehtävämme on silti yhä sama, eli mahdollisimman turvallisen ja luotettavan kyydin toimittaminen.