Porin Pihlavassa ammuttiin useita laukauksia asuinalueella, poliisi otti kiinni kuusi ihmistä

Tapahtumaketju alkoi, kun poliisi sai useita hätäkeskusilmoituksia laukausten äänistä Pihlavassa. Myös paikalle mennyt poliisipartio kuuli ampumisen ääniä.

| Päivitetty

Porin Pihlavassa ammuttiin useita laukauksia tänään iltapäivällä, mutta poliisin tiedossa ei ole, että kukaan olisi haavoittunut. Tapahtumapaikalta ja sen läheisyydestä otettiin kiinni kuusi ihmistä, joista yhtä epäillään myös törkeästä rattijuopumuksesta. Hän oli poistunut päihtyneenä paikalta autolla, Lounais-Suomen poliisi kertoo tiedotteessa.

Ampumisessa käytettiin todennäköisesti kiväärinmallista asetta, joka on myös poliisin hallussa.

Asiaa tutkitaan tässä vaiheessa ampuma-aserikoksena, vaaran aiheuttamisena ja rattijuopumuksena.

Tapahtumaketju alkoi, kun poliisi sai useita hätäkeskusilmoituksia laukausten äänistä Pihlavassa. Myös paikalle mennyt poliisipartio kuuli ampumisen ääniä.

Ampuminen tapahtui tiheään asutulla alueella, joten poliisi kehotti ihmisiä pysymään sisätiloissa ja välttämään liikkumista alueella. Tapahtumapaikka paikallistui Pistotien varrella olevaan kiinteistöön.

Tehtävään osallistui useita poliisipartioita. Mukana oli myös poliisin kamerakuvauskopteri ja panssaroitu ajoneuvo.Poliisi eristi joksikin aikaa Tasatien, Pistotien ja Seitatien välisen alueen sekä määräsi ihmiset pysymään sisätiloissa. Myöhemmin tapahtumapaikan laajempi eristys purettiin.

Kuusi Porin Pihlavan ampumisesta epäiltyä ihmistä on poliisin hallussa, kertoo Lounais-Suomen poliisi Twitterissä. Poliisi tutkii Pistotien varrella olevaa tapahtumapaikkaa.

Poliisi kertoi aiemmin, että Pihlavassa oli ammuttu useita laukauksia ja että tapahtumapaikka oli eristetty. Tämänhetkisten tietojen mukaan kukaan ei ole haavoittunut tilanteessa.

Lounais-Suomen poliisin tilannekeskuksesta kerrottiin STT:lle, että laukauksia kuultiin asuinalueella.

Aiemmin poliisi määräsi ihmisiä pysymään sisätiloissa ja välttämään turhaa liikkumista Tasatie–Pistotie–Seitatie-alueella.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut