Porin poliittinen johto vetoaa: "Ihmisiin kohdistuva viha on vaarallinen tie"

Porin kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston puhjeenjohtajat ovat julkaisseet vetoomuksen, jossa he pyytävät kuntalaisia auttamaan ja tukemaan turvapaikanhakijoita.

"Suomalaisten lasten kasvatukseen on aina kuulunut ajatus hädässä olevien auttamisesta. Kodistaan lähtemään joutuneelle on osoitettu myötätuntoa ja ymmärrystä, ja hänelle on annettu konkreettista apua. Ovi on avattu apua tarvitsevalle, josta on huolehdittu niillä voimilla ja kyvyillä, jotka ovat olleet käytettävissä. Tällaisesta ajattelusta ja toiminnasta suomalaiset voivat olla ylpeitä. Tuo ajattelutapa on oikea ja kunnioitettava myös tämän päivän maailmassa.

Suomalaisetkin ovat olleet hädässä. Heidät on ajanut maantielle milloin nälkä milloin sota, milloin työn ja toimeentulon puute. Satojen tuhansien suomalaisten on pitänyt sopeutua vieraisiin olosuhteisiin. Sopeutuminen ei ole koskaan ollut ongelmatonta. Muuttamaan joutuneet ja heidän omaisensa ovat toivoneet, että muuttajat saisivat suopean vastaanoton. Näin on myös useimmiten käynyt.

Toisesta ihmisestä välittäminen ja huolehtiminen ovat ajattelevan suomalaisen tapa reagoida ympäristöönsä. Näitä periaatteita aiomme kunnioittaa tänään ja huomennakin.

Hyvät porilaiset! Toivomme teidän ajattelevan edellä kuvatulla tavalla ja auttavan mahdollisuuksienne mukaan apua tarvitsevia. Ihmisiin kohdistuva viha ja halveksunta ovat vaarallinen tie."

Vetoomuksen ovat allekirjoittaneet Diana Bergroth-Lampinen (kaupunginvaltuuston puheenjohtaja), Sampsa Kataja (kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja), Tapio Furuholm (kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja), Juha Vasama (kaupunginhallituksen puheenjohtaja), Esa J. Wahlman (kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja) ja Tapio Huhtanen (kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja).