Porin prikaati osallistuu moneen itsenäisyyspäivän tilaisuuteen

Porin prikaati juhlii 99 -vuotiasta itsenäistä Suomea mm. osallistumalla Puolustusvoimien valtakunnalliseen paraatiin Kajaanissa sekä laskemalla seppeleet Kankaanpään, Säkylän ja Köyliön sankarihaudoille.

Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus on Kankaanpään kirkossa tiistaina kello 10. Porin prikaatin varusmiehiä on jumalanpalveluksen eri tehtävissä. He toimivat kolehdin kerääjinä, tekstin lukijoina sekä kunniavartiomiehinä seppeleenlaskuissa.

Porin prikaati, Kankaanpään kaupunki ja Kankaanpään seurakunta laskevat seppeleet itsenäisyyspäivänä Kankaanpään sankarihaudalle ja Vakaumuksensa puolesta kaatuneiden muistomerkille välittömästi jumalanpalveluksen päätyttyä noin kello 11.

Säkylän ja Köyliön kirkoissa järjestetään sanajumalanpalvelukset kello 10. Sen jälkeen molemmilla kirkkomailla suoritetaan seppeleiden laskut sankarihaudoille. Porin prikaatin varusmiehiä toimii kunniavartiomiehinä sekä Säkylän muistomerkeillä että Köyliön sankarihaudalla.

Satakunnan reserviläisten ylentämistilaisuus pidetään maanantaina kello 17.00 - 18.30 Risto Ryti-salissa Huittisissa ja Varsinais-Suomen reserviläisten ylentämistilaisuus on keskiviikkona kello 17.00 - 18.30 Turun Linnassa, jossa esiintyy myös Laivaston soittokunta.