Porin prikaatista kotiutuu 142 miehistön erityistehtäviin koulutettua

Tänään kotiutuvat varusmiehet suorittivat koko palvelusaikansa koronapandemian vuoksi poikkeusjärjestelyin. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Porin prikaatista kotiutuu yhteensä 142 varusmiestä keskiviikkona 15. syyskuuta.

Säkylän osuus kotiutuvista on 110 asevelvollista. Varusmiehistä yhteensä 17 on suorittanut naisten vapaaehtoisen asepalveluksen. Miehistön tehtäviin koulutetut varusmiehet ovat saapumiserästä 1/21.

Kotiutuvat ovat 255 vuorokautta palvelleita varusmiehiä, jotka aloittivat palveluksensa tammikuussa 2021. Heidät on koulutettu miehistön erityistaitoja vaativiin tehtäviin kuten sotilaspoliiseiksi, sotakoiranohjaajiksi, säämiehiksi, lääkintämiehiksi, kuljettajiksi, Varusmiestoimikunnan ja liikunta-alan toimihenkilöiksi sekä viestintävarusmiehiksi.

Tänään kotiutuvat varusmiehet suorittivat koko palvelusaikansa koronapandemian vuoksi poikkeusjärjestelyin. Koronavarautumisen tuomat toimenpiteet näkyivät myös kotiuttamisjärjestelyissä; kotiuttamis- ja palkitsemistilaisuudet järjestettiin osastoittain omissa yksiköissä ja osa varusmiehistä kotiutuu suoraan vapaa muusta palveluksesta -jaksolta.