Porin seudun pieneläinpäivystys aluehallintoviraston käsittelyyn

Porin ympäristöterveysjaosto käsittelee keskiviikon kokouksessaan Porin seudun pieneläinpäivystystä, josta se joutuu antamaan selvityksen aluehallintovirastolle valituksen takia.

Päätösehdotuksen mukaan jaosto varautuu parantamaan pieneläinpäivystyksen saatavuutta. Päivystystoimintojen ulkoistamista ja kilpailuttamista selvitetään viimeistään, kun nykyinen päivystävä eläinlääkäri on jäämässä eläkkeelle.

Jaoston virallinen kanta on myös, että eläinlääkintä, erityisesti päivystyspalvelut, eläintautien vastustaminen ja eläinsuojelutehtävät, voitaisiin siirtää kunnilta maakuntahallinnon hoidettavaksi.

Asia lähti liikkeelle, kun Riina Sallinen ilmaisi tyytymättömyytensä Porin seudun pieneläinpäivystykseen.
Hänen mukaansa päivystyspuhelimeen ei vastata eikä päivystyksessä olla paikalla. Lisäksi hänen mielestään päivystyksestä ei saa aina apua ja asiakaspalvelu on surkeaa.

Hän teki reklamaation 29.12.2015 sekä loi nettiadressin, johon on kertynyt yli 2 500 allekirjoitusta.

Pieneläinpäivystykseen tullaan hoitajan kautta puhelimitse ajanvarauksella, koska henkilökunta on vastaanotolla vain hoitotoimenpiteiden aikana.

Porin seudun ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue käsittää Eurajoen, Luvian, Porin, Ulvilan, Nakkilan ja Harjavallan.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.