Porin Yyterissä suurella joukolla etsitty mies löytyi vahingoittumattomana

Porin Yyterissä lauantaina käynnissä ollut suuretsintä päättyi onnellisesti, kun uimaan lähtenyt ja kadonneeksi luultu mies löytyi vahingoittumattomana.

Tilanne käynnistyi, kun mies lähti uimaan ja pyysi kaveriaan vahtimaan rannalla vaatteitaan. Kun uimareissu oli kestänyt puolisen tuntia, kaveri huolestui ja hälytti apua.

Aluepelastuslaitos sai hälytyksen paikalle noin kello 14. Miestä oli etsimässä pelastuslaitoksen pintapelastajia, poliisi sekä rajavartiolaitoksen alus ja helikopteri.

- Merellä kävi melkoinen aallokko, päivystävä palomestari Ari Uimonen kertoo.

Lopulta mies löytyi hyvässä kunnossa rannalta, oman matkailuautonsa luota.

- Kävi ilmi, että hän oli ollut vedessä vain hetken ja palannut sitten rannalle seikkailemaan ilmoittamatta asiasta kaverilleen.

Meripelastuskeskus Turku muistuttaa, että vastaavissa tilanteissa uimarin tulisi aina vedestä noustessaan ilmoittautua seurueelleen ja erityisesti välttää sellaisia tilanteita, joissa henkilökohtainen omaisuus jää rannalle uimarin poistuessa paikalta kenenkään huomaamatta. Näin voidaan välttyä turhilta etsinnöiltä, jotka sitovat pelastusresursseja tarpeettomasti sekä aiheuttavat ylimääräisiä kustannuksia.