Porissa järjestetään Maavoimien harjoitus ensi viikolla – noin 500 osallistujaa

Maavoimat harjoittelee Porissa ja lähiympäristössä ensi viikon aikana. Kuva: Puolustusvoimat

Porin prikaati toimeenpanee Maavoimien Pori 20 -paikallispuolustusharjoituksen Porissa ja lähialueilla ensi viikolla 2.–6. maaliskuuta.

Harjoitukseen osallistuu noin 500 varusmiestä, reserviläistä ja Puolustusvoimien henkilökuntaa sekä eri viranomaisten ja yhteistyökumppanien henkilöstöä. Paikallispuolustusharjoituksilla parannetaan Maavoimien joukkojen suorituskykyä ja osaamista paikallisympäristössä, kerrotaan Porin kaupungin tiedotteessa.

Harjoitustoimintaa järjestetään Porin alueella muun muassa keskustan tuntumassa, Mäntyluodossa, Pihlavassa, Ulasoorissa, Ruosniemessä sekä Ulvilassa.

Myös Porin kaupunki on mukana harjoituksessa. Se muun muassa valmistelee paikallispataljoonan vastaanottoa sekä muodostaa valmiustilan kaupungin organisaatioon.

– Kaupunki osallistuu harjoitukseen muun muassa viranomaisyhteistyön ja viestinnän näkökulmasta. Tehtävänämme on ylläpitää kaupungin omien toimintojen tilannekuvaa, joten harjoittelun keskiössä on erityisesti tilannetiedon välittäminen ja sisäinen viestintä, kertoo kaupungin riskienhallintapäällikkö Pasi Vainio tiedotteessa.

Kaupunki tukee harjoitusta tarjoamalla vuokralle majoitustiloja sekä kiinteistöjä harjoituksen eri osa-alueita varten. Porin palveluliikelaitos tuottaa myös harjoitukseen osallistujien muonittamisen. Kaupunki kannustaa lisäksi asukkaitaan, organisaatioitaan ja yhteisöitään pohtimaan omaa varautumistaan häiriö- tai kriisitilanteita varten.

Paikallispuolustusharjoituksen aikana järjestetään Turvatorstai-tapahtuma Kauppatorilla torstaina 5. maaliskuuta kello 10–14. Kaikille avoimessa tapahtumassa asukkaat ja muut kiinnostuneet voivat tulla tutustumaan paikallispuolustusharjoituksen kalustoon ja viranomaisyhteistyöhön.

Harjoitusta voi seurata Porin kaupungin kanavien lisäksi Maavoimien ja Porin prikaatin sosiaalisen median kanavissa asiatunnisteilla #pori20, #paikallispuolustus ja #porpr. Harjoituksen aiheuttamista liikennekatkoksista tiedotetaan erikseen.