Porissa tutustutaan kartan tarinaan

Maanmittauslaitos järjestää SuomiAreena-viikon ajaksi Porin palvelupisteelle (Isolinnankatu 18, 2 krs.) Kartan tarina -näyttelyn, jossa kuljetaan kartoittajien jalanjäljillä 1500-luvulta nykypäivään. Näyttely on avoinna 11–15. heinäkuuta klo 9–16.15.

Kartan tarina -näyttelyssä on nähtävillä karttoja, karttakirjoja ja karttojen tekemiseen liittyvää esineistöä, jotka edustavat oman aikakautensa kartoituksen huippua. Näyttelyn aarteena voidaan pitää muun muassa Mercatorin karttaa vuodelta 1595, joka esittää Pohjoismaita. Nähtävillä on myös nykyaikaista digitaalista kartta-aineistoa.

Porin alueen historia on näyttelyssä vahvasti läsnä. Nähtävillä on esimerkiksi C. W. Gyldénin kaupunkikartta Porista vuodelta 1840 sekä ensimmäinen Porin peruskartta vuodelta 1962.

– Haluamme näyttää mielenkiintoisella tavalla sen, miten karttojen ja kartoituksen historia on huimaa tiedon tarkkuuden parantumista. Kartat ovat enemmän tai vähemmän osana meidän kaikkien elämää, joten uskon näyttelyn olevan mielenkiintoinen kenelle hyvänsä, kertoo Maanmittauslaitoksen viestintäjohtaja Pirkko Yliselä.