Poroholma täyttyy taas ääriään myöten - "Hyödyttää koko Raumaa, että tänne saadaan paljon jengiä"

”Poroholma laajenee, missä raja?”, kysyttiin Länsi-Suomen tekstaripalstalla.

”Poroholma laajenee, missä raja?”, kysyttiin Länsi-Suomen tekstaripalstalla.

Samaa on kysytty harva se suvi, kun karavaanareille on osoitettu paikkoja varsinaisen leirintäalueen ulkopuolelta. Tällä hetkellä Otanlahden pohjukasta Rantatalon vierestä on vallattu lisätilaa kansainvälisten suurmarkkinoiden kauppiaille.

– Siitä sovittiin kaupungin kanssa jo hyvissä ajoin, kertoo Poroholman isäntä Riku Räsänen.

Isolle hiekkaparkkipaikalle Otanlahden urheilukentän merenpuoleiseen päätyyn majoitustoiminta ei kuitenkaan enää levittäydy.

– Se on pyhitetty autoille. Siinä on usein autoja neljässä rivissä, satakunta kaikkiaan. Olen ehdottanut kaupungille, että siihen laitettaisiin ruudut. Silloin mahtuisi noin 150 autoa. Pysäköintitilaa tarvitaan uimareille, Makiksen vieraille, kesäteatterin katsojille, urheilukentän käyttäjille ja vesibussien matkustajille.

"Suomen suosituin lomakeskus"

Räsäsen mukaan Poroholmaan saapuu päivittäin noin 120 asuntoautoa tai -vaunua.

– Tästä on tullut Suomen suosituin lomakeskus. Ainakin osin siksi, että Poroholma on niin hyvin organisoitu. Yhtään karavaanaria ei päästetä ajamaan alueelle vapaasti, vaan jokaiselle näytetään oma paikka. Meillä on kolme tyyppiä, jotka ottavat vieraat vastaan. He varmistavat, että turvavälit säilyvät ja alue käytetään järkevästi. Poroholmaan mahtuu hyvin noin 150 karavaania.

– Toimintaa ohjataan 24/7 "komentokeskuksesta", jossa näkyy kymmenen kameran kuva. Meillä on koko ajan tarkka tilannekuva alueen täytöstä.

Räsäsen mielestä on koko kaupungin etu, että Poroholma pystyy ottamaan lähes kaikki halukkaat sisään.

– On ikävää joutua sanomaan ei, jos joku on ajanut Kouvolasta varta vasten Raumalle. Hyödyttää koko Raumaa, että tänne saadaan paljon jengiä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut