Poroholman vuokra-aikaan on tulossa merkittävä pidennys

Poroholman leirintäalueen vuokra-aikaa ollaan jatkamassa useilla vuosilla, jos kaupunginhallitus niin päättää maanantaina.

Alun perin vuokrasopimus Rauman kaupungin ja Suomen Elämyspalvelu Oy:n välillä solmittiin kahdeksaksi vuodeksi alkaen vuodesta 2009.

Nyt sopimus alueen vuokraamisesta sekä leirintä- ja venesatamapalvelujen tuottamisesta on neuvoteltu uusiksi. Uuden vuokrakauden on määrä kestää vuoden 2022 loppuun saakka ja jatkua sen jälkeen toistaiseksi voimassa olevana.

Toive vuokrasopimuksen muuttamiseen on peräisin vuokralaiselta, yrittäjä Riku Räsäseltä. Suunnitteilla on uusia investointeja, joita lyhyen vuokrasopimuksen kautta ei ole mahdollista toteuttaa.

– Pystymme kehittämään paljon suurempia ja hienompia juttuja, jos niiden kuolettamiseen on enemmän aikaa. Leirintäalue on tarkoitus kehittää lomakeskukseksi palvelemaan sekä paikallisten että ulkopaikkakuntalaisten tarpeita, Räsänen toteaa.

Tulevaisuuden suunnitelmissa on muun muassa uusia mökkejä ja saunoja sekä kokonaan uusi, järeän mittaluokan maalaituri huvijahtisatamaa varten.

– Raumalla ei ole kunnon vierasvenesatamaa, jonne isommat veneet pääsisivät tulemaan. Saataisiin Poroholmaan sellaista huvijahtityylistä fiilistä, määrittelee Räsänen.

Alueella on jo tehty kaikki ne investoinnit, joista kaupunki ja vuokraaja sopivat alkuperäisen vuokrasopimuksen yhteydessä.