Poroholmassa tänä kesänä kokkaava Matti Jämsen on Suomen menestyneimpiä kokkeja, mutta silti vieras nimi monille: "Olen tietoisesti vältellyt tv-hommia"

Keittiömestari Matti Jämsen majoittuu Augustin paviljongissa Rauman-vierailunsa ajan. ”Majoituskäyttöön remontoidussa vanhan keittiön tiloissa, tietenkin.” Kuvat: Juha Sinisalo

Lounasserviisi on juuri saatu pakettiin ja illallisen valmistelut ovat purjelaivan yhden miehen mitoille tehdyssä keittiössä aluillaan. Keittiömestari Matti Jämsen istahtaa pitämään päivän paussia kahvikupin äärelle. Hän on yksi Suomen menestyneimmistä kokeista. Kovimmat saavutukset keittiömestarin vyöllä ovat Vuoden kokki -titteli vuonna 2005 ja neljäs sija vuoden 2015 Bocuse d’Or -kilpailussa eli kokkien maailmanmestaruuskilpailuissa. Tietoisesti esimerkiksi tv-projekteja vältellyt Matti Jämsen ei kuitenkaan ole aivan kaikille tuttu nimi miehen meriiteistä huolimatta.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Kuunari Kathrina siirtyi uuteen omistukseen – heinäkuussa laivan ravintolassa maistellaan huippukokki Matti Jämsenin ruokaa