Possler pelannee vasta perjantaina – "Varmaan hiukan pyritään kierrättämään, nyt kun on siihen mahdollisuutta"

Lukko aikoo lähettää osan pelaajista jo etukäteen Kouvolaan.

Viime viikolla Lukko pelasi vain kerran ja silloinkin kotonaan. Pipolätkäviikko on liigajoukkueelle kolmen pelin viikko, joka sisältää kaksi kamppailua vieraskaukaloissa.

Keskiviikkona Lukko kohtaa Tapparan Tampereella, perjantaina Pelicansin Raumalla ja lauantaina KooKoon Kouvolassa.

– Haasteellinen viikko, mutta joukkue on hyvässä tikissä, Lukon päävalmentaja Pekka Virta toteaa.

– Eivät ne pelit lopu kuin pelaamalla. Pelataan pois.

Sarjan kakkossija vielä täysin auki

Lukko lähtee viikkoon sarjataulukon viidenneltä sijalta, mutta kärkitaistelu Kärppien takana on todella tasainen.

Sarjakakkonen Tappara on viisi pistettä Lukon edellä, kolmosena ja nelosena majailevat Ilves ja KooKoo vain pinnan edellä.Runkosarjan kakkossija on vielä täysin auki.

– Niin on seitsemäs sijakin, Virta tokaisee.

– Paljon on vieraspelejä ja varmaan liigan kovimpia ohjelmia, mutta peli riittää ketä vastaan tahansa. Nyt on kyse vain yksittäisen ottelun onnistumisesta ja siitä, miten se jänne kestää.

Miten paljon katselet sarjataulukon kehitystä?

– En mä katso sitä yhtään, Virta vastaa.

– Meidän pitää mennä peli kerrallaan ja nollata tilanne välissä. Katsotaan sitten sitä taulukkoa vaikka viikon päätteeksi. Se olisi isoin mahdollinen ansa, ja kyllä sitä katsotaan meidän puolestamme ihan tarpeeksi.

Pisteputkiennätys enää yhden päässä

Lukkoa on nostanut sarjataulukossa jakso, joka käynnistyi viime vuoden viimeisestä pelistä. Raumalaiset voittivat kymmenen peliä peräkkäin ja sivusivat syksyltä 1994 peräisin ollutta seuraennätystä.

Edellisellä Tampereen-vierailullaan sinikeltaiset taipuivat tappioon, kun Ilves oli parempi voittolaukauskisan kautta.

Se on kuitenkin Lukon ainut tappio tänä vuonna. Raumalaiset ovat 14 ottelun pisteputkessa ja vain yhden pelin päässä seuraavasta seuraennätyksestä.

Syksyllä 2014 Lukko pystyi repimään pisteitä 15 pelistä peräkkäin.

– JYP on hyvä esimerkki. Kun kohtasimme tammikuussa, olimme yhdeksän pistettä heitä jäljessä. Viime pelin jälkeen olimme 18 pistettä edellä. Nämä kaikki ovat mahdollisia kaikille muillekin, Virta painottaa.

Maajoukkuemiehet tulivat ehjinä takaisin

Viime viikon loppupuolella moni Lukon pelaaja oli muualla kuin Raumalla, sillä Lassi Lehtinen, Lukas Klok, David Nemecek, Kristian Pospisil ja Tobias Ancicka olivat kukin maajoukkuekomennuksilla.

Mikko ja Ville Petman puolestaan kävivät pelaamassa kaksi peliä SaPKossa.

Kaikki palasivat visiiteiltään terveenä ja lähes kaikki myös ajoissa. Nemecekin lento myöhästyi, ja tshekkipakki pääsi Raumalle vasta maanantai-iltana.

– Varmaan hiukan pyritään kierrättämään, nyt kun on siihen mahdollisuutta. Kouvolan pelissä KooKoolla on aikamoinen etu, kun me kiirehdimme pelaamaan sinne ja he saavat huilata useamman päivän, Virta toteaa.

Lukko pelaa perjantaina Pelicansia vastaan Äijänsuolla ja lähtee yönselkään kohti Kouvolaa.

– Se tarkoittaa varmaan sitä, että muutama pelaaja lähtee sinne jo päivää aikaisemmin. Saatiin kuitenkin hyvät kokemukset JYP-pelistä, vaikka osa pelaajista puuttui siitä, Virta paljastaa.

– Mihinkään kikkailuun ei lähdetä, vaan tehdään se harkitusti. Jokaisessa pelissä on yhtä tärkeät pisteet jaossa.

Ruotsi käy Jokipojissa, Possler peliin perjantaina

Yksi pelaaja on Itä-Suomessa jo valmiiksi odottamassa, sillä Jesse Ruotsi pelaa keskiviikkona ja perjantaina Mestis-pelit Jokipoikien paidassa.

Hänen lainapestinsä peruste on sama kuin Petmanien Savonlinnan-keikan, eli kun A-juniori-ikäinen pelaaja on pelannut kaksi Mestis-kamppailua, hänelle voidaan hakea peliaikaa Mestiksestä vielä siirtorajan umpeutumisen jälkeen.

Viime viikko kasvatti kahdella sitä joukkoa, josta Lukon valmennus pystyy pelaajia kokoonpanoon valitsemaan.

Ruotsalaishyökkääjä Gustav Possler liittyi kokonaan uutena kasvona ryhmään, ja Tapio Laakso teki JYP-pelissä paluun pitkän loukkaantumisen jälkeen.

– Uusi pelaaja tekee varmaan debyyttinsä perjantaina. Tappara-peliin en ole häntä näillä näkymin laittamassa, mutta ei näitä ole vielä lukkoon lyöty, Virta kertoo.

– ”Tapsa” on ollut pitkään pelaamatta, joten hänelle ei varmaan ole järkevää suunnitella kolmen pelin viikkoa. Täytyy myös haastatella noita meidän maajoukkueratsujamme, sillä he ovat aika paljon pelanneet viime päivinä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut