Posti-kiistan käsittely jatkunee myös tänään, hallituspuolueet kokoustivat myöhään yöhön - hallituksen luottamus mitataan eduskunnassa keskiviikkona

Pääministeri Antti Rinne (sd.) ehti viikonloppuna vierailla Rovaniemellä ennen hallituksen puoleenyöhön kestänyttä kokousta Helsingissä. Kuva: Jukka Leinonen

Posti-kiistan selvittely jatkunee myös tänään, kun hallituksen luottamusta mittaava eduskunnan välikysymysäänestys lähestyy.
Hallituspuolueiden puheenjohtajat ja eduskuntaryhmien puheenjohtajat kokoustivat eilisiltana medialta salassa myöhään yöhön.

Kokouksen sisällöstä tuli hyvin niukasti tietoa julkisuuteen. Valtioneuvosto tviittasi kokouksen jälkeen, että puheenjohtajat kävivät keskustelun poliittisesta tilanteesta.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan Posti-kiistan käsittely jatkuu puolueissa vielä tänään ja esimerkiksi keskustan eduskuntaryhmän on tarkoitus kokoontua.

Hallitus vastaa opposition välikysymykseen tiistaina, ja keskiviikkona on vuorossa äänestys hallituksen luottamuksesta.
Kokoomus, kristillisdemokraatit ja nyt-liike vaativat välikysymyksessään selvyyttä muun muassa siihen, antoivatko pääministeri Antti Rinne (sd.) ja kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) oikeaa tietoa eduskunnalle Postin työriidassa esillä olleiden pakettilajittelijoiden työehtosopimuksen siirrosta.

Posti-kiista johti perjantaina Paateron eroon.