Posti muuttaa pakettikuljetuksiaan – paketit ohjataan jatkossa mahdollisimman lähelle asiakasta, pääosin pakettiautomaatteihin

Posti muuttaa pakettikuljetuksiaan Suomessa tämän kesän aikana. Uudistus koskee kaikkia kuluttajia, joille Posti toimittaa paketteja. Muutoksen jälkeen asiakkaiden paketit toimitetaan lähimpään mahdolliseen palvelupisteeseen, joka käytännössä pääosalla kuluttajista on pakettiautomaatti. Tähän asti paketit on viety asiakasta lähinnä olevaan Postiin.

Pakettien ohjausta on testattu Turun keskustan alueella huhtikuusta alkaen ja muutos laajenee nyt valtakunnalliseksi.

Uudistus alkaa Espoosta ja Hämeenlinnasta 19.6., ja tämän jälkeen muutos tehdään paikkakunta kerrallaan tämän kesän aikana. Uudistus ei vaikuta Postin kotiinkuljetuksiin eikä perille vietäviin yrityspaketteihin.

Postiasioinnista suurin osa liittyy pakettien noutamiseen, mikä ei ole enää samalla tavalla sidottua tiettyyn postiin kuin aiemmin.

Postin pakettikuljetuksia koskeva muutos ei vaadi asiakkailta mitään toimenpiteitä. Mikäli asiakas haluaa, hän voi jatkossakin ohjata paketin haluamaansa noutopaikkaan. Valinnan voi tehdä esimerkiksi OmaPosti-sovelluksella, verkossa osoitteessa posti.fi/ohjaus tai verkkokaupassa.

Paketinohjauksella varaudutaan myös verkkokaupan kasvuun. Suomessa kotitalouteen tulee keskimäärin kymmenen pakettia vuodessa, Keski-Euroopassa kaksi kertaa tämän verran ja Yhdysvalloissa määrä on kolminkertainen. Verkkokaupan kasvaessa myös pakettien määrän odotetaan lisääntyvän.

Postin uuden paketinohjauksen myötä pakettien kuljettaminen nopeutuu: mikäli alkuperäinen noutopiste on täynnä, paketti ohjataan automaattisesti lähellä sijaitsevaan toiseen noutopisteeseen. Myös tässä tapauksessa paketti voidaan ohjata joko Postiin tai pakettiautomaattiin.

Suomessa pakettiautomaatteja on ympäri maata. Postin pakettiautomaattien käyttöaste on korkein Forssassa, Pukkilassa, Eurassa, Karkkilassa ja Kaustisilla.

Satakunnassa on kaikkiaan 104 Postin palvelupistettä, joista 60 on automaatteja. Palvelupisteiden määrä Satakunnassa on kasvanut 79 prosenttia vuosina 2009–2019.

Lisää aiheesta

Poliisi alkoi postittaa ylinopeuskirjeitä Viroon – ensimmäistäkään vastausta emme ole vielä saaneet

Vain tilaajille Tanskassa kirjeitä jaetaan enää kerran viikossa, Suomessakin jakelua ollaan ehkä harventamassa – Mikä on, kun posti kulkee miten sattuu?

Raumalaista pullopostia lähes 30 vuoden takaa Karibian hiekassa