Posti poistaa ensi viikolla Raumalta kirjelaatikoita

Haja-asutusalueella kirjelaatikoiden tilalle tarjotaan noutomerkkiä.

Muun muassa Kourujärven kioskin kulmalta poistetaan kirjelaatikko. Kuva: Juha Sinisalo

Tarkkasilmäiset ovat Raumalla saattaneet huomata kirjelaatikoissa tiedotteen, jossa Posti kertoo poistavansa laatikon käytöstä ensi viikolla.

– Poistamme sellaisia laatikoita, jotka ovat jääneet vähälle käytölle, Postin palvelupäällikkö Jaakko Yli-Rajala kertoo.

Yli-Rajalan mukaan Posti tilastoi laatikoiden käyttöä. Havainnoksi tuli, että on paljon laatikoita, joissa on vain silloin tällöin lähetys.

– Poistettavia laatikoita on ympäri Raumaa, sekä taajamassa että haja-asutusalueella.

Noutomerkeillä kirje liikkeelle

Kirjelaatikon korvaajaksi Posti tarjoaa haja-asutusalueilla noutomerkkiä. Tavallisia kirjeitä ja kortteja voi postittaa omasta postilaatikostaan käyttämällä noutomerkkiä.

Noutomerkki on heijastin, joka pitää laittaa postilaatikon ulkopuolelle näkyviin. Postinjakaja poimii valmiiksi maksetun lähetyksen kuljetettavaksi samalla, kun jakaa laatikkoon postia.

– Noutomerkki on ollut käytössä jo vuosia. Sitä osataan käyttää aika hyvin, ja sen käyttö Raumallakin varmaan lisääntyy nyt, Yli-Rajala toteaa.

Nyt haja-asutusalueilta poistettaviin laatikkoihin on laitettu tiedoksi puhelinnumero, josta voi kysellä noutomerkin perään.

Postin jakeluun Raumalla ei Yli-Rajalan mukaan ainakaan tällä hetkellä ole tulossa muutoksia. Maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin jaetaan kaikkea postia, tiistaisin ja torstaisin kevennettynä eli jaossa ovat päivän sanomalehdet ja paketit.

Kovin pitkälle tulevaisuuteen Yli-Rajala ei kuitenkaan mitään lupaile.

– Kyllähän se niin on, että kirjepostia lähetetään nykyään todella vähän. Kyllä se useimmalla jää joulukortteihin.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut