Postinjakelussa ajoittaisia ja alueellisia häiriöitä

Kuluneella viikolla häiriöitä on ilmennyt alle 0,7 prosentilla kaikista postinsaajista. Kuva: LS-arkisto/Pekka Lehmuskallio

Postimäärien voimakas väheneminen on johtanut siihen, että Postin pitää uudistaa lajittelu- ja jakelutyötään. Postinjakelun järjestelyt voivat aiheuttaa ajoittaisia ja alueellisia häiriöitä syys-lokakuun aikana. Jakelun viivettä ovat viime aikoina aiheuttaneet myös konerikot ja sähkökatkokset.

Valtakunnallisesti tarkasteltuna häiriöt ovat tämän viikon aikana koskettaneet keskimäärin alle 0,7 prosenttia kaikista postinsaajista.

Uusien järjestelyjen käyttöönoton aikana postinjakelussa saattaa ilmetä ajoittaisia ja alueellisia häiriöitä, joista tiedotetaan asiakkaille Postin verkkosivuilla. Postin tavoitteena on, että mahdolliset häiriöt eivät kohdistu samoille aluille useampia kertoja ja jakelun mahdollinen viive on enintään vuorokauden mittainen.

- Olen pahoillani asiakkaillemme aiheutuneesta harmista. Ymmärrän hyvin, että postia odotetaan, ja jos esimerkiksi aikakauslehti ei tule tuttuna päivänä, se harmittaa. Teemme kuitenkin kaikkemme, että tilanne normalisoituu mahdollisimman pian, Jarmo Ainasoja lupaa.