Pro Eura -mitalit Suomisille, Kantolalle ja Jaakko-Tuotteelle

Euran kunta on juuri luovuttanut Pro Eura -mitalit Anne ja Rauno Suomiselle, Kalevi Kantolalle ja Jaakko-Tuote Oy:lle Euran valtuuston juhlakokouksen yhteydessä Euran Pirtillä.

Pro Eura -mitali annetaan tunnustukseksi yksityiselle tai yhteisölle, joka on edistänyt aineellisen tai henkisen kulttuurin kehittymistä kunnassa tai tehnyt Euraa merkittävällä tavalla tunnetuksi.

Anne Suominen perusti vuonna 1991 Tmi Hinnerjoen Kulmatorin Hinnerjoelle. Sen jälkeen Anne ja Rauno Suominen ovat kehittäneet toimintaa mm. toimialaa laajentamalla ja uuden K-Market-rakennuksen rakentamisella.

Paneliasta lähtöisin oleva euralainen Kalevi Kantola on mandoliininsoiton Suomen mestari 1986 ja hänet valittiin mestaripelimanniksi Kaustisilla vuonna 2003. Hän käy virkistämässä soitollaan mm. vanhustentaloilla sekä erilaisissa tilaisuuksissa.

Kantola on järjestänyt useita hyväntekeväisyyskonsertteja, joiden tuoton on jakanut stipendeinä nuorille soittajille sekä on auttanut Eura-aiheisen musiikkielämää kuvaavan kirjan tietojen keräämisessä ja viemään hanketta eteenpäin.

Jaakko-Tuote Oy on toiminut vuodesta 1971 merkittävänä työllistäjänä ja kehittäjänä Euran kunnan Panelian kylässä. Toiminnassa korostuvat laadukkaan valmistuksen lisäksi suunnittelun ja tuotteiden jatkuvan kehittämisen merkitys.

Jaakko-Tuote Oy:n hallituksen puheenjohtajana toimii Veli Harjunpää, joka aikanaan myös käynnisti yrityksen toiminnan ja toimitusjohtajana Aki Harjunpää.