Pro Eura -mitalit taiteilijalle ja kulttuuripäällikölle

Pitkän onnittelijoiden jonon vastaanottaneet Pirjo Hamm-Hakamäki ja Sirpa Wahlqvist kuvasivat tunnelmaa pyörryttäväksi, mutta onnelliseksi. Kuva: Krista Koski

Euran kunnan itsenäisyyspäivän juhlassa myönnettiin Pro Eura -mitalit kulttuuripäällikkö Sirpa Wahlqvistille ja kuvataiteilija-performanssitaiteilija Pirjo Hamm-Hakamäelle.

– Kyseessä on korkea-arvoisin Euran kunnan myöntämä arvomitali, toteaa mitalit luovuttanut kunnanhallituksen puheenjohtaja Harri Lehtonen.

Wahlqvist sai tunnustusta Euran esihistorian elävöittämisestä, monien yhteistyöverkostojen luomisesta ja koordinoimisesta sekä lukuisten julkaisujen kirjoittamisessa ja toimittamisessa mukana olemisesta.

– Isoja kimpaleita palkinnosta kuuluu työkavereille, yhteistyökumppaneille ja yhteisöille, joiden kanssa olen työskennellyt. Yksin en olisi saanut tätä kaikkea aikaiseksi, Wahlqvist sanoo.

Hamm-Hakamäki taas on yli 45 vuotta kestäneen taitelijanuransa aikana ottanut positiivisesti kantaa euralaisuuteen monien eri taidemuotojen kautta. Hän on tuonut Euraan uusia uria avaavaa taidetta Jokigalleriassa, Hamm'in talossa ja museokemikaliossa.

– Haluan kiittää puolisoani Pentti Hakamäkeä ja veljenpoika Kalle Hamm'ia, joiden kanssa olemme toimineet tiiminä. Myös kunnan kanssa olen tehnyt paljon yhteistyötä, Hamm-Hakamäki kiittelee.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.