Pro Hanhikivi arvostelee Fennovoiman ydinjätesuunnitelmia

Pyhäjokinen Pro Hanhikivi -yhdistys pitää Fennovoima Oy:n ilmoitusta ydinjätesuunnitelmien viivästymisestä periaatepäätöksen ehtojen karkeana mitätöimisenä.

Fennovoimalle myönnetyssä periaatepäätöksessä todetaan, että yhtiön on esitettävä kesäkuun 2016 loppuun mennessä joko sopimus ydinjäteyhteistyöstä Olkiluodossa toimivan Posivan kanssa tai ympäristövaikutusten arviointiohjelma (YVA) omasta loppusijoituslaitoksesta.

Fennovoima kertoi torstaina Lännen Medialle, ettei yhtiön loppusijoituspaikka missään nimessä ratkea vielä kesällä, vaan se aikoo varautua kumpaankin vaihtoehtoon.

- Näyttää siltä, että yhtiö ei pysy aikataulussa tämänkään asian suhteen, vaan koittaa löytää kiertotietä määräaikojen venyttämiseen. Ilmoittamalla viiveestä ennakkoon haetaan ilmeisesti poliittista ja juridista hyväksyntää yhteysviranomaisena toimivalta työ- ja elinkeinoministeriöltä. Ministeriöhän tulkitsi varsin löysästi periaatepäätöksessä asetettuja määräaikoja myös viime kesänä, rakentamislupahakemuksen jättämisen yhteydessä, toteaa Pro Hanhikiven varapuheenjohtaja, kansanedustaja Hanna Halmeenpää (vihr.).