OKL120: Professori nautti liikaa matkaeväitä, ei päästetty pitämään luentoa

Professori istui luentonsa ajan kahvilla Raumanlinnassa.

| Päivitetty

Seminaarissa kävi 1960-luvulla luennoimassa eräs maineikas professori. Luentoja oli kerran viikossa ja johtaja Toivo Laurilehdolla oli tapana mennä opettajaa vastaan linja-autoasemalle. Kerran asemalle päästyään hän huomasi kauhukseen, että professori oli naukkaillut matkalla ”eväitään” niin runsaasti, ettei häntä voinut päästää sellaisessa kunnossa luentosaliin.

Laurilehto koetti kävelyttää professoria korttelin ympäri ja juottaa hänelle kahvia, mutta eipä tuollaisista keinoista tietenkään ollut paljoa apua. Oli tehtävä pikainen päätös. Laurilehto olisi tietenkin voinut mennä luentosaliin ja kertoa opiskelijoille tilanteen, mutta sellaista huomiota ei johtaja professorille halunnut.

Laurilehto vei luennoitsijan ravintola Raumanlinnaan, tilasi hänelle kahvit ja sopi tarjoilijan kanssa, ettei pöytään tarjota alkoholia – ei, vaikka tämä kuinka painokkaasti sitä pyytäisi. Tämän jälkeen hän etsi muistiinpanot professorin salkusta ja kävi pitämässä luennon.

Lopuksi Laurilehto käveli takaisin Raumanlinnaan, haki professorin ja laittoi hänet Turkuun menevään linja-autoon. Asiasta ei keskusteltu enää jälkikäteen.

Teksti dosentti Lauri Kemppinen, kuva Toivo Laurilehdon albumista via Myllymäen Kilta ry.

Rauman opettajankoulutuksen 120-juhlavuoden kunniaksi julkaisemme kerran viikossa vanhan valokuvan ja siihen liittyvän tarinan.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut