Prykmestaria pannaan taas kesäkuussa - "Brändit täydentävät toisiaan: Prykmestar perinteisempi, Stadin Panimo kokeellisempi"

Panimossa tehtiin töitä loppuun saakka, joten varastoon jäi hyvää kuranttia tavaraa. Aloitamme myymällä sen pois. Tuotanto käynnistyy uudelleen kesäkuussa, kertoo Stadin Panimon toimitusjohtaja Tero Ruusu.

| Päivitetty

Stadin Panimo osti maaliskuussa konkurssiin ajautuneen Vakka-Suomen Panimon tuotantolaitteiston ja tuotemerkit. Näin Prykmestar-oluiden paneminen jatkuu Uudessakaupungissa.

– Panimossa tehtiin töitä loppuun saakka, joten varastoon jäi hyvää kuranttia tavaraa. Aloitamme myymällä sen pois. Tuotanto käynnistyy uudelleen kesäkuussa, kertoo Stadin Panimon toimitusjohtaja Tero Ruusu.

Hän arvioi aluksi tarvittavan vain neljä ihmistä tuotantoa pyörittämään, koska takana on Stadin Panimon oma henkilöstö Helsingin Suvilahdessa.

– Asteittain Uudessakaupungissa voidaan päästä kymmeneen työntekijään. Kaikkea ei voi hoitaa Helsingistä käsin. Aiomme säilyttää Vakka-Suomen Panimon brändit ja pitää kiinni alueellisuudesta, sanoo Ruusu.

Hänen mukaansa olutmerkit täydentävät hyvin toisiaan.

– Prykmestar on perinteisempi saksalaistyyppinen brändi. Stadin Panimon tuotteet ovat kokeellisempia aromihumaloituja oluita. Kummallekin on paikkansa, kun pyrimme laajentumaan valtakunnalliseksi pienpanimoksi.

Vakka-Suomen Panimolla on käytössä seitsemän vuotta sitten valmistuneet 1200 neliön tuotantotilat.

– Uudessakaupungissa on kapasiteettia muutamaan miljoonaan litraan vuodessa, Stadin Suvilahdessa vain muutamaan sataan tuhanteen. Lisäkapasiteetti mahdollistaa muiden tuotteiden kuin oluiden valmistuksen ja viennin, kertoo Ruusu.

Vakka-Suomen Panimon liikevaihto nousi suurimmillaan 1,7 miljoonaan euroon edellisvuonna. Stadin Panimo on saman kokoluokan yhtiö.

Koronakriisistä Stadi on selvinnyt Ruusun mukaan kohtalaisen hyvin.

– Ravintolapuoli on hyvin tärkeä, meillä on omakin baari. Se päästään avaamaan ensi viikolla uudelleen. Onnistuimme kompensoimaan ravintolamyynnin menetyksiä verkkokaupassa ja panimomyymälässä. Lisäksi keskusliikkeiltä on tullut tasaisesti tilauksia.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut