Puheenjohtajan äänellä säästökohteet uuteen etsintään

Paljon syksyn mittaan keskustelua Laitilassa herättänyt palvelurakenneohjelma joutui maanantai-illan valtuustossa melkoisen ryöpytyksen kohteeksi.

Keskustelu asiasta jatkuu, sillä valtuusto palautti ohjelman takaisin valmisteluun äärimmäisen tiukan äänestyksen jälkeen.

Vahvasti palvelurakenneohjelman hyväksymisen puolesta liputtanut keskusta joutui toteamaan, että ohjelma palautui uuteen valmisteluun valtuuston keskustalaisen puheenjohtajan Pekka Kuusiston äänellä.

Äänestyksessä valtuusto jakautui kahtia. 17 äänesti palauttamisen puolesta ja 17 sitä vastaan. Ratkaisu syntyi äänestyskoneella julkisesti, vaikka puheenjohtajalle oli esitetty myös pyyntö suljetusta lippuäänestyksestä.

Illan pitkäksi venyneessä kokouksessa kokoomus ja sosiaalidemokraatit löysivät toisensa. Keskusta oli ohjelman hyväksymisen kannalla, muistuttaen, että tämä on vasta alkua ja rakenteiden uudistaminen jatkuu.

Palauttamisen kannalla olevat korostivat puheenvuoroissaan esityksen olevan lähinnä säästölista, joka jäi kauas valtuuston kesäkuussa asettamasta kahden miljoonan euron säästötavoitteesta. Vaadittuja keinoja tuottavuuden kehittämiseksi ja uudenlaisten toimintatapojen etsimiseksi ohjelma ei nykyisellään sisältänyt.