Puhelinkauppa on sähkösopimusten villi länsi

Paneliankosken Voiman asiakkailta on tullut yhtiölle ilmoituksia, joissa on ihmetelty puhelinmyynnissä heille tarjottuja sähkösopimuksia.

– Ulkomailta käsin sähkösopimuksia kaupittelevat myyjät ovat kertoneet toimivansa yhteistyössä paikallisten siirtoyhtiöiden kanssa, vaikka todellisuudessa yhtiöt toimivat kokonaan erillisinä toisistaan, Paneliankosken Voiman viestintäassistentti Annika Jokela kertoo.

Puhelimen välityksellä syntyy täysin pätevä sopimus, eikä paperille tehtäviä allekirjoituksia tarvita. Tämä on yllättänyt monen kuluttajan, kuten myös monesti puhelimessa kerrottua kalliimpi hinta.

Viime aikoina Lännen Omavoimaan ei ole tullut yhteydenottoja kyseenalaisista sähkösopimuksia kauppaavista puhelinmyyjistä, mutta viime elokuussa sähköyhtiö painiskeli vastaavan ongelman kanssa.

– Silloin kymmeniä asiakkaita otti meihin yhteyttä. Monet luulivat tehneensä sähkösopimuksen paikallisen yhtiön kanssa, mutta todellisuus olikin aivan muuta. Ilmeisesti myyjien toiminta on muuttunut viime vuosina entistä härskimmäksi, liiketoimintajohtaja Juhani Kluuskeri sanoo.