"Puhelu, jota jokainen tällä alalla pelkää" – R-Sarkon Oy:n toimitusjohtaja Sari Raittilan mukaan tulipalo aiheuttaa yrityksen toimintaan vain muutaman päivän katkoksen

Kattorakenteissa jyllännyt palo vaurioitti pääasiassa metallialan yrityksen raaka-ainevarastoa.

| Päivitetty

Ensimmäinen hälytys R-Sarkon Oy:n tiloihin annettiin kello 5.49. Kuva: Juha Sinisalo

Puhelu, jollaista kukaan ei haluaisi saada. Sari Raittila oli vielä nukkumassa, kun hänen puhelimensa soi. Puhelimen kaiuttimista saatu tietoa oli sellainen, joka ravisti unihiekat nopeasti silmistä: yrityksessä on syttynyt tulipalo.– Varmasti jokainen tällä alalla pelkää, että tällainen soitto tulisi. Nyt se sitten tuli, raumalaisen R-Sarkon Oy:n toimitusjohtaja Sari Raittila kertaa aamun tunnelmiaan.

Henkilökunnan ripeys pelasti paljon

Ensimmäinen hälytys koillisväylällä sijaitsevaan automaattisorvaamoon annettiin kello 5.49.Toimitusjohtaja Raittila kertoo, että tuolloin paikalla oli yövuoro, joka huomasi palon alkaneen.Aamuvuoro oli juuri saapumassa kohti tehdasta, mutta heidän työvuoronsa ei ehtinyt edes alkaa, kun alue oli jo suljettu palopaikkana.– Henkilöstö reagoi paloon todella ripeästi ja sammutusyksiköt tulivat erittäin nopeasti paikalle. Potentiaali isolle tulipalolle oli todella suuri, Raittila kertoo.Hälytys lähti niin sanotusti suuren vasteen tehtävänä, joten paikalle saapui 17 pelastusyksikköä. Parhaimmillaan palopaikalla oli 19 yksikköä.

Toiminta pääsee jatkumaan nopeasti

Aamun järkyttävään puheluun vastannut toimitusjohtaja Raittila kertoo, että hän tuli palopaikalle toteamaan tilanteen, kun oli saanut perheen kolmelle lapselle järjestettyä hoitopaikan.

– Yrityksen johtoon kuuluva mieheni (Mikko Raittila) lähti paikan päälle välittömästi. Emme halunneet aiheuttaa lapsille paniikkia, sain koko ajan väliaikatietoja tehtaalta.

Palo jylläsi lähinnä tehtaan kattorakenteissa, ja pelastajat saivat pidettyä liekit aisoissa niin tehokkaasti, että kello 9 aikaan tiedottiin paljon jo sammuneen.

Raittila kertoo, että palo saatiin rajattua niin, että pääasiassa yrityksen raaka-ainevarasto vaurioitui. Sen lisäksi yksi halleista koki katto- sekä vesivaurioita.

Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

– Paljon muutakin olisi voinut tapahtua. Tässä oli onni onnettomuudessa, Sari Raittila sanoo.

– Paperityötä ja selviteltävää on varmasti paljon edessä. Muutama sorvit ovat voineet saada vettä päälleen, se nähdään sitten tarkemmin, kun pääsemme taas käynnistelemään toimintaa.

Palopaikalla tuuletus, jälkiraivaustyöt sekä vartiointi jatkuvat ensiarvion mukaan koko päivän ajan.

– Vähintään vuorokausi siinä menee, mutta mitä todennäköisemmin pääsemme jatkamaan toimintaamme jo lähipäivinä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut