Puhtaus on puoli kurkkua

Julia Virta punnitsee Kurkkumestarit Oy:n tuotantotiloissa pestyjä ja lajiteltuja kurkkuja. Seuraavaksi kurkkuihin lisätään mausteliemi ja purkit kansitetaan. Vasta ilmatiiviin kansituksen jälkeen tuotteet pastöroidaan. Kuva: Esa Urhonen

Köyliöläinen Kimmo Torkkeli kaartaa tiistaiaamulla Paneliassa sijaitsevan Kurkkumestarit Oy:n pihaan kuorma-autolla.

Kyydissä olevat kurkkulavat hän siirtää valmiiksi lasketun takalaidan päälle, josta Martina Stenberg puolestaan nostaa ne trukin kanssa näppärästi kauempana odottavalle puntarille.

Torkkelin marja- ja vihannestila on yksi euralaisen Kurkkumestarit Oy:n viidestä sopimusviljelijästä, ja se on toimittanut kurkkua kesän ajan lähes päivittäin Kurkkumestareiden tuotantolaitokselle. Nyt viljelijän kausi alkaa olla ohi, ja samalla myös maustekurkkujen tuotanto Paneliassa vähitellen rauhoittuu.

Euralainen Kurkkumestarit Oy on valmistanut maustekurkkuja ilman säilöntäaineita vuodesta 1994.

Reilu kaksikymmentä vuotta sitten käynnistyneen maustekurkkutoiminnan pääajatuksena on tarjota kuluttajille paikallista ja luonnonmukaista maustekurkkua.

– Muistan, kun toin alkuliemen, ja sitä sitten raatilaisten kanssa maistettiin ja muuteltiin, yrittäjä Marita Stenberg muistelee.

Vähitellen mausteliemi jalostui nykymuotoonsa säilyttäen ajatuksen luonnonmukaisuudesta ja puhtaasta ruuasta.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.