Puhuri pisti paremmaksi: torstai-iltana syntyi enemmän tuuli- kuin ydinsähköä

Tuotantoteho oli suurimmillaan lähes 2 500 megawattia, mutta oli aamulla laskenut noin puoleen tästä. Loviisan ydinvoimalassa on kuitenkin huoltoseisokki.

| Päivitetty

Torstain pirteä puhuri laittoi Suomen sähköntuotantotilaston joksikin aikaa uusiksi.

Iltaa kohden tuulisähkön tuotanto kasvoi niin paljon, että se ylitti jo ydinsähkön tuotannon. Tämä oli kuitenkin mahdollista siksi, että Loviisan ydinvoimalan ykkösyksikkö on parhaillaan vuosihuoltoseisokissa.

Kantaverkkoyhtiö Fingridin tilaston mukaan ydintoimatuotannon teho pysyi eilen tuotantotavalle ominaisesti hyvin vakaana ja oli noin 2 280 megawattia.

Tuulisähkön tuotantoteho oli voimakkaan tuulen ansiosta korkealla tasolla, yli 2 000 megawatissa, jo aamusta saakka. Hieman ennen iltapäiväkahta teho nousi kuitenkin suuremmaksi kuin ydinvoimalla.

Enimmillään tuulisähköä syntyi iltakahdeksan aikaan, jolloin tuotantoteho oli lähes 2 500 megawattia.

Jos Loviisan ykkösyksikkökin olisi ollut toiminnassa, ei tuulisähkön tuotanto olisi siis vielä näillä luvuilla ohittanut ydinsähkön tehoa.

Tuulivoimasähkön tuotanto alkoi hiipua yötä vasten ja laski ydinvoiman tasolle ennen puoltayötä. Perjantaiaamuna tuulisähköä syntyi noin 1 300 megawatin teholla, kun ydinvoimatuotanto jatkoi tutulla  2 280 megawatilla.

Muokattu klo 8.56: Korjattu tieto ydinvoimatuotannosta ja Loviisan ydinvoimalan huoltoseisokista.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut