Pullo tasmanialaista kuohuviiniä poksahti rungon kylkeen Rauman telakalla – kaksosista ensimmäinen laskettiin vesille perinteisin menoin

Raumalla rakennetaan kohta kolmea alusta rinnakkain.

| Päivitetty

Spirit of Tasmania IV kastettiin perjantaina Rauman kuivatelakalla perinteisin menoin ennen vesillelaskua. Kuva: Juha Sinisalo

Rauman telakalla laskettiin vesille perjantaina ensimmäinen kahdesta Spirit of Tasmania -aluksesta.

Australialaisen TT-Line Companyn tilaama matkustaja-autolautta on määrä valmistua kesällä 2024.

– Olemme iloisia, että pääsemme uuteen vaiheeseen aluksen rakennustöissä, kun työt siirtyvät aluksen rungonkoonnista sisätilojen varustelutöihin ja systeemien käyttöönottoihin. Samalla pääsemme aloittamaan toisen aluksen rungonkoonnin rakennusaltaassa, sanoo RMC:ltä Spirit of Tasmanian projektijohtaja Johanna Kaijo.

TT-Line Company on merkittävä toimija Australian ja Tasmanian välisessä meriliikenteessä, ja projekti onkin kaikkien aikojen suurimpia yksittäisiä Suomen ja Australian välisiä vientikauppoja. Yhtiö työllistää yli 600 henkilöä ja kuljettaa vuosittain yli 450 000 matkustajaa.

Alusten rakentaminen tuo Raumalle 3 500 henkilötyövuoden verran töitä vuosille 2021–2024. Rauman telakalla rakennetaan jatkossa kolmea alusta yhtä aikaa, sillä Merivoimille toteutettavan Laivue 2020 -hankkeen ensimmäisen monitoimikorvetin rakentaminen käynnistyy 30.10.2023. Hankkeeseen sisältyy yhteensä neljä alusta. Kokonaisuudessaan Laivue 2020 -hanke on valmis vuoteen 2029 mennessä, ja sen suora työllistämisvaikutus Suomessa on noin 3 600 henkilötyövuotta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut