Punainen Risti etsii lipaskerääjiä Raumalle: "Tapahtumaan voi osallistua myös keräämällä lahjoituksia digitaalisesti"

Viime vuonna keräystalkoisiin Raumalla osallistui kaikkiaan 120 henkilöä. Kuva: Emilia Kangasluoma

Punaisen Ristin suurin valtakunnallinen Nälkäpäivä-keräys järjestetään Raumalla torstaista lauantaihin 24.–26. syyskuuta. Nälkäpäivänä kerätään varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon, josta autetaan katastrofien ja konfliktien uhreja Suomessa ja maailmalla.

Nälkäpäivänä lahjoitetuilla varoilla autetaan äkillisten onnettomuuksien uhreja esimerkiksi järjestämällä ruoka-apua ja tulipalossa kotinsa menettäneille hätämajoitusta, vaatteita ja henkistä tukea.

Viime vuonna keräystalkoisiin Raumalla osallistui kaikkiaan 120 henkilöä, jotka keräsivät yhteensä 17 000 euroa hädänalaisten ihmisten auttamiseen.

– Tänä vuonna keräystä järjestetään poikkeuksellisissa oloissa koronan vuoksi. Valmistaudumme toteuttamaan lipaskeräyksen mahdollisimman turvallisesti ja myös perumaan sen tautitilanteen niin vaatiessa. Nälkäpäivään voi kuitenkin aina osallistua keräämällä lahjoituksia digitaalisesti, Punaisen Ristin Rauman osaston keräysjohtaja Tuija Eskelinen kertoo.

Lipaskerääjäksi voi ilmoittautua Rauman osaston Pasi Suomiselle sähköpostilla puk@luukku.com tai puhelimitse 050 059 8928 tai osoitteessa nälkäpäivä.fi. Verkko-osoitteessa voi ilmoittautua myös Nälkäpäivä-keräyksen digikerääjäksi.