Punaisen Ristin vapaaehtoiset esittelevät arjen ensiaputaitoja

Punaisen Ristin Rauman osasto järjestää ensiapuaiheisen tapahtuman Rauman Prismassa perjantaina 13. toukokuuta kello 13-18.

Tapahtumassa voi tutustua ensiapulaukun sisältöön ja tarkistaa oma ja lähipiirin varautuminen vaaratilanteisiin osallistujille jaettavan Arki kunnossa? -tarkistuslistan avulla. Paikalla opastetaan myös defibrillaattorin käyttöä Anne-nukella.

- Onnettomuuden tai sairaskohtauksen sattuessa paikalle ensimmäisenä sattunut on usein joku muu kuin ammattilainen. On erittäin tärkeää, että mahdollisimman moni tuntisi ainakin perusensiavun. Pienellä teolla voi pelastaa hengen, sanoo Punaisen Ristin Rauman osaston ensiapuryhmän johtaja Lasse Rissanen.

Tapahtuma on osa valtakunnallista Punaisen Ristin viikkoa 9.–15.5.2016, jolloin korostetaan ensiaputaitojen tärkeyttä. 13. toukokuuta on myös valtakunnallinen tapaturmapäivä, jonka teemana on Hopulle loppu. Kiireen vaikutus tapaturmien syntyyn kotona, töissä ja liikenteessä on huomattava. Kansalaisten huomio kiinnitetään keinoihin, joilla jokapäiväisiä vaaratilanteita voidaan välttää.

Punaisen Ristin viikko painottuu terveyteen Raumalla. Viikon aikana mitataan verenpainetta ja verensokeria terveyspisteissä Voiluodolla, Raumalla, Sorkassa ja Tiilivuorella. Lisäksi SPR:n liikkuva veripalvelu järjestää verenluovutustilaisuuden Posellissa 10.-11. toukokuuta.

Punainen Risti järjestää myös ensiapukursseja, joilla saa taitoja ja rohkeutta toimia, kun apua tarvitaan.Rauman osasto järjestää ensiapukursseja kysynnän mukaan.

Ensiaputaitoja voi harjoitella myös Punaisen Ristin ensiapuryhmässä, joka päivystää alueensa tapahtumissa. Rauman osaston ensiapuryhmä kokoontuu parittoman viikon tiistaina osaston tiloissa Karjalankatu 15:ssa. Kaikki ovat tervetulleita ensiapuryhmään. Aiempaa kokemusta tai koulutusta ei tarvita, vaan ryhmässä oppii tärkeät perustaidot.