Puolueet haluavat aluevaalit ilman häirintää

Satakunnan puolueiden piirijärjestöt haluavat vaalit ilman häirintää. Puolueet julkaisivatkin asian tiimoilta yhteisen kannanoton, jossa ne sitoutuvat asialliseen vaalikampanjointiin.

Puolueet muistuttavat, että aluevaaleissa on kyse kaikkia satakuntalaisia koskevista sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimesta. Näitä palveluita jokainen satakuntalainen tarvitsee eri elämänsä vaiheissa.

Piirijärjestöjen puheenjohtajat eivät hyväksy minkäänlaista häirintää tai vaalimainoksiin kohdistuvaa töhrimistä, ilkivaltaa tai tuhoamista.

– Valitettavasti viime kuntavaaleissa tällaista tapahtui kaikkiin puolueisiin kohdistuen, tiedotteessa todetaan.

Piirijärjestöt muistuttavat, että vaalimainokset täyttävät katukuvaa kuntien ja kaupunkien virallisissa vaalimainostelineissä, teiden varsilla ja monissa muissa paikoissa annettujen ohjeiden ja määräysten mukaisesti. Ne ovat olennainen osa vaalityötä ja demokratiaa.

Kannanoton mukaan ehdokkailla on oikeus kampanjoida rauhassa. Vastuu asiallisesta käytöksestä on jokaisella myös sosiaalisessa mediassa.

– Kunnioittamalla toisiamme luomme perustan yhteistyölle myös aluevaalien jälkeen. Sitoutumalla yhteistyöhön takaamme kaikkien ehdokkaidemme hyvinvoinnin sekä tarjoamme satakuntalaisille heidän ansaitsemansa asialliset vaalit.

Kannanoton ovat allekirjoittaneet Harri Lehtonen (sd.), Arto Perttula (ps.), Satu Pietilä (kesk.), Samu Vahteristo (kok.), Petri Salminen (vas.), Jarkko Santala (vihr.) ja Simo Korpela (kd.)