Puolustusvoimien eliittiin kuuluvien erikoisjääkärien vierailun syy Raumalla selvisi – katso videolta, miten 90 metriä korkea masto reagoi räjähteisiin

Utin jääkärirykmentti vietti keskiviikkona 30. marraskuuta harjoitustapahtuman Rauman, Eurajoen ja Lapin välisellä alueella.

Utin jääkärirykmentin esikuntapäällikkö everstiluutnantti Janne Sallila kommentoi Länsi-Suomelle keskiviikkona varsin vaitonaisesti, mikä on harjoituksen syy. Nyt kuitenkin jääkärirykmentin Twitter-tililtä on jo nähtävissä, millaisen harjoituskohteen parissa erikoisjääkärit Raumalla vierailivat.

Oheisesta videosta näkyy, miten hallitusti 90 metriä korkea masto kaatuu räjähteiden voimasta.

Utin jääkärirykmenttiin on keskitetty maavoimien erikoisjoukkotoiminta ja puolustusvoimien helikopteritoiminta.

Joukko-osastoa voi tituleerata "eliittikouluksi", sillä laskuvarjojääkäriksi pääsyyn edellytetään muun muassa hyvää terveydentilaa, lähes virheetöntä näkö- ja kuulokykyä, vähintään 3 000 metrin Cooper-tulosta ja nuhteentonta rikosrekisteriä.

Kouvolan Valkealassa majaansa pitävä korkean valmiuden joukko-osasto on Utin jääkärirykmentin esikuntapäällikkö everstiluutnantti Janne Sallilan mukaan varsin harvinainen vieras länsirannikolla.

– Yleensä vierailut liittyvät viranomaisyhteistyöharjoitukseen joko satama-alueella tai Olkiluodon ympäristössä, mutta tällä kertaa ei ollut viranomaisyhteistyöstä kyse, Sallila kertoo.

Utin jääkärirykmentti käytti harjoituksessa kuvan kaltaista NH90-kuljetushelikopteria. Kuva: arkisto / Esa Urhonen

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Puolustusvoimien eliittikoulu löysi Rauman seudulta sopivan harjoittelukohteen: sijainti pysyy salassa – "Missään nimessä emme ole kaupunkialueella"