Puotilan epäillyllä ampujalla on raumalaista taustaa – vaaditaan vangittavaksi lauantaina

KRP on kertonut medioille miehen tunnustaneen teon. Ampuminen tapahtui Helsingissä julkisella paikalla keskellä keskiviikkopäivää.

| Päivitetty

Niin sanotusta Puotilan ampumisesta epäillyllä 54-vuotiaalla miehellä on LS:n tietojen mukaan raumalaista taustaa. Häntä vaaditaan vangittavaksi Helsingin käräjäoikeudessa lauantaina. Häntä epäillään murhasta todennäköisin syin.

Ampumavälikohtaus tapahtui keskiviikkona iltapäivällä Meripellontiellä Helsingin Puotilassa. Asiasta ovat kertoneet kuluneen viikon aikana useat mediat, ja myös poliisi on tiedottanut siitä.

Vuonna 1988 syntynyt uhri kuoli tapahtumapaikalle lähelle Puotilan venesatamaa. Poliisin mukaan kyse on ollut kahden henkilön välisestä välienselvittelystä.

Tapauksesta poikkeuksellisen tekee se, että ampuminen tapahtui julkisella paikalla keskellä päivää. Se on Suomessa harvinaista.

Tutkinta siirtyi nopeasti KRP:lle

Sekä uhri että epäilty tekijä olivat saapuneet paikalle autolla. Tapauksessa aluksi tutkinnanjohtajana toiminut Helsingin poliisilaitoksen rikoskomisario Tuomas Lindholm kertoi Helsingin Sanomille, että uhria ammuttiin käsiaseella vartalon alueelle.

Tutkinta sai nopeasti monta uutta käännettä: alun perin tappona tutkittu juttu vaihtui vielä keskiviikkoillan aikana murhaepäilyksi. Torstaina tutkinta siirtyi keskusrikospoliisille (KRP).

Mediassa on spekuloitu sillä, viittaako jutun siirtyminen KRP:lle siihen, että osallisilla olisi yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Esimerkiksi MTV Uutisten tietojen mukaan tällaisia kytkyjä olisi, HS:n tietojen mukaan molemmilla.

Poliisi ei ole vahvistanut tietoja, mutta HS:lle KRP:n tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jussi Luoto sanoi, että jengikytkökset ovat "mahdollisesti" syitä, jotka vaikuttivat asian siirtymiseen KRP:lle.

On tunnustanut teon

Poliisi pääsi kuulemaan epäiltyä torstai-iltana. Medioille tutkinnanjohtaja Luoto kertoi perjantaina, että epäilty on ollut yhteistyökykyinen ja tunnustanut teon.

HS kertoo, että Luodon mukaan poliisilla on käsitys tapahtumien kulusta ja motiivista, mutta hän ei tässä vaiheessa esitutkintaa lähde avaamaan asiaa enempää.

– Miehet olivat tavanneet Puotilan venesatamassa sovitusti ja he tunsivat toisensa entuudestaan, HS kertoo.

Mies on taustaltaan menestynyt kehonrakentaja ja hän on asunut ja työskennellyt myös Raumalla. Sittemmin hän on toiminut yrittäjänä Helsingissä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut