Pussit kiinni ja pussiin vain sitä, mitä sinne kuuluu

Jäteautonkuljettaja Joni Kiviniemi on pitkän uransa aikana oppinut, että syväkeräysastiasta voi tyhjennettäessä roiskua päälle nesteitä, joten alta kannattaa pysyä poissa. Kuva: Elina Lammela

Jäteastioita pidetään helposti loputtomina kuiluna, johon voi vain heittää kaiken tarpeettoman, ja ne sieltä aina aikanaan häviävät. Aina ei muisteta miettiä sitä, millaisia ongelmia väärin kierrätetyt roskat ja huonosti hoidetut jätepisteet voivat aiheuttaa jäteastioita tyhjentäville.

Raumalainen jäteautonkuljettaja Joni Kiviniemi on kohdannut työssään niin roskiksista putoavia neuloja kuin päälle roiskuvia nesteitäkin. Vuosien kokemus on opettanut, että vastaan voi tulla mitä vain.

– Sitä on jo oppinut, ettei seisoskele alla astiaa tyhjentäessään. Kyllä niitä ”läheltä piti” -tilanteita on ollut, hän muistelee.

Kiviniemi on tehnyt monenlaisia jätealan töitä vuodesta 2001, kohta 15 vuotta. Tällä hetkellä hän työskentelee Liikenteenharjoittaja Aaro Reunasen palveluksessa, jossa hän tekee sekä jäte- että kuljetusalan töitä.

Kiviniemen mukaan roskiksiin laitetaan paljon sellaista, mitä sinne ei kuulu.

– Joissain paikoissa myös astioiden viereen jätetään tavaraa, joka hankaloittaa työn tekemistä ja toisaalta lisää kiinteistönomistajan kustannuksia.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.