20 metrin korkeuteen kiivennyt Milo-kissa lepäilee nyt vuoroin sohvalla ja vuoroin takan vieressä – Eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja kertoo, mitä riskejä jälkihoitoon liittyy

Milo-kissa viihtyy ulkona, mutta tällä kertaa omistajien huoli heräsi. Kissa löytyi korkealta puusta, josta se pelastettiin perjantaina.

| Päivitetty

Raumalla puuhun kiivennyt kissa saatiin perjantaina pelastettua. Kissa oli korkealla puussa lähes viisi vuorokautta Polarin asuinalueella. Milo-kissan omistaja Maarit Saarinen kertoi perjantaina illalla, että kissa voi jo oikein hyvin.

– Hän on syönyt ja juonut hyvin pienissä erissä ja voi hyvin. Lepäilee sohvalla, käy välillä takan vieressä lämmittelemässä ja palaa sitten aina takaisin sohvalle, Saarinen sanoo.

Puihin kiipeileminen maistuu

Ulkokissa Milo lähti reissulleen Saarisen mukaan ilmeisesti viime sunnuntai-iltana. Milo on tottunut olemaan ulkona ja palaa reissuiltaan aina kotiin.

Keskiviikkona Saarinen kuitenkin huolestui ja laittoi ilmoituksen kadonneesta kissasta Facebookiin. Torstaina hän sai tietää, että Milo oli kiivennyt noin 20 metrin korkeuteen puuhun.

– Hän tykkää kiipeillä puihin. Omasta pihapuustamme olemme sen hakeneet kaksi kertaa. Nytkin yritimme hakea sitä samoilla tikkailla, joita olemme aiemmin käyttäneet, mutta eiväthän ne riittäneet alkuunkaan, Saarinen kertoo.

Pelastuslaitos yritti hakea kissaa puusta torstaina tuloksetta. Perjantaina hätiin riensi arboristi, joka kiipesi puuhun ja sai haettua Milon alas.

Kissa on ollut Saarisen mukaan hyvävointinen, mutta sen tilannetta seurataan tarkasti.

– Otin heti yhteyttä eläinlääkäriasemaan, ja sieltä annettiin ohjeet seurata tilannetta. Toki hänet viedään hoitoon heti, jos jotain ilmenee. Kissat ovat vähän sellaisia, etteivät ne näytä, jos jokin on vialla, Saarinen sanoo.

Paastoaminen voi olla kissalle haitallista

Rauman Seudun Eläinsuojeluyhdistys ry:n puheenjohtaja Ulla Lahtinen sai tiedon Milo-kissan tilanteesta torstaina. Omistajakin löytyi samantien. Lahtinen iloitsee, että kissa saatiin lopulta pelastettua.

– On hienoa, että on tuollaisia ihmisiä, jotka tulivat apuun. Eihän se arboristien varsinaiseen työnkuvaan kuulu, Lahtinen kiittelee.

Pitkään kadoksissa olleen tai vaikkapa puussa olleen kissan jälkihoitoon liittyy Lahtisen mukaan joka tapauksessa riskejä.

– Kissa ei saisi paastota. Siitä voi tulla maksalle ongelmia. Jos kissa on pidempään kadoksissa, kannattaisi aina konsultoida eläinlääkäriä. Varsinkin, jos kissa on huonossa kunnossa, Lahtinen sanoo.

Jos lemmikki on pitkään karkuteillä, omistajalla saattaa olla kova into syöttää eläimelle heti paljon ruokaa. Lahtisen mukaan niin ei kannata tehdä.

– Kannattaa antaa mieluummin vähän ruokaa kerrallaan ja usein, Lahtinen neuvoo.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut