Puukolla kiekkoilijaa lyöneelle ehdotonta vankeutta

Nuorta maalivahtilupausta Syväraumankadulla puukolla kasvoihin huitaissut raumalaismies on tuomittu vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen Satakunnan käräjäoikeudessa Raumalla. Lisäksi hän joutuu maksamaan kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta korvauksia 1 300 euroa.

37-vuotiaan raumalaismiehen syytelista oli pitkä. Törkeän pahoinpitelyn ohella hänet todettiin syylliseksi kesäkuiseen vahingontekoon ja kotirauhan rikkomiseen sekä pahoinpitelyyn. Uudelleen kotirauhaa mies rikkoi törkeästi elokuussa.

Mies on ollut vangittuna syyskuun puolestavälistä lähtien. Syyttäjä piti puukotusta luonteeltaan törkeänä ja vaati miehelle ehdotonta tuomiota.

Puukotuksen uhriksi joutunut kiekkoilija oli tekijälle entuudestaan vieras. Hän joutui sivullisena puukotuksen uhriksi eikä ollut osallisena tapahtumaa edeltäneessä riidassa.

Syväraumankadulla ravintolan edustalla istumassa ollut kiekkoilija sai tuntea syytetyn kiukun. Uhri sai puukoniskusta keskelle otsaa noin 10 sentin mittaisen haavan, joka ulottui vasemman silmän yläpuolelta keskelle nenänselkää ylittäen kyynelkanavan ja kyynelpussin.

Isku oli kova. Nenänselässä haava ulottui luuhun asti. Kiekkoilija joutui sairaalahoitoon, jossa haavan sulkemiseksi tarvittiin sekä ihonalaisia ompeleita että ihon päältä seitsemän tikkiä.

Poliisi tavoitti rikoksesta epäillyn tapahtumapaikan läheltä paikalla olleiden avulla.

Kotirauhan rikkominen kohdistui raumalaispariskuntaan, jonka kotiovella mies oli käynyt useaan otteeseen rikkoen postiluukun ja hakkaamalla metalliputkella sekä potkimalla asunnon ovea.

Elokuinen riita johti myös pahoinpitelyyn, jonka uhrina oli asunnossa asunut mies. Häntä tuomittu löi metalliputkella olkavarteen.