Puutarhat aukeavat jälleen – Raumalta tapahtumassa mukana kuusi kohdetta

Länsi-Suomi vieraili viime vuonna Avoimet puutarhat -tapahtumassa muun muassa Taka-alhon puutarhassa Kaarolla. Arkistokuva: Jere Grönberg

Avoimet puutarhat -tapahtumassa on tänä vuonna mukana yli 400 kohdetta. Nämä puutarhat avaavat porttinsa vierailijoille sunnuntaina 5. heinäkuuta klo 12–17.

Raumalta mukana on kuusi puutarhaa. Mukana oleviin puutarhoihin voi tutustua etukäteen verkossa avoimetpuutarhat.fi -sivun puutarhahaussa.

Tapahtuman teemana on tänä vuonna "Yhdessä oppien puutarhassa". Puutarhavierailun aikana voi hankkia uusia ideoita puutarhanhoitoon ja tutustua uusiin kasvilajeihin ja niiden hoitoon, tapahtuman tiedotteessa todetaan.

Fyysisten vierailujen lisäksi puutarhoihin on mahdollista tutustua myös verkossa esittelyvideoiden avulla. YouTube-kanava tulee olemaan auki 5.–31.7. hakusanalla "avoimet puutarhat".

Avoimet puutarhat -tapahtuman järjestää Puutarhaliitto ry yhteistyössä Kotipuutarha-lehden ja Svenska Trädgårdsförbundet rf:n kanssa. Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Nikolai ja Ljudmila Borisoffin puutarhasäätiöt tukevat tapahtumaa.

Yhteistyökumppaneina ovat lisäksi Biolan Oy, Allergia-, iho- ja astmaliitto ’Terve askel luontoon’ -kampanjallaan sekä YK:n kansainvälinen kasvinterveyden vuosi.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Puutarha voi olla myös ulkosisustamista – katso kuvagalleria kesäisistä puutarhoista